MOTORSPORT

Aleksi Kalsta Clio Cup Nordic -sarjaan: “Kehitystä on tapahtunut”

Aleksi Kalstan ura jatkuu STCC-sarjan yhteydessä ajettava Clio Cup Nordic -sarjassa. Kalstan, 18, kausi on jo kovaa vauhtia käynnissä, kun testikierroksia on käyty hakemassa talven aikana Italiasta ja Saksasta. Hän on päässyt testaamaan uutta autoaan nyt yhteensä viisi päivää.

– Maaliskuun puolessa välissä kävin Italiassa, Adrian radalla ajamassa neljä päivää ja viime maanantaina osallistuin Clio Cup Central Europen collectiivisiin testeihin Hockenheimissä. Etenkin Italian testit oli aika kova tempoisia, joten kilometrejä on saatu jo paljon alle uudella autolla, Kalsta toteaa.

Hockenheimin testeissä Kalstan sijoitukset vaihtelivat 10:n molemmin puolin. Testeihin osallistui yhteensä 24 kuljettajaa yhdeksästä eri maasta.

– Kehitystä on tapahtunut jo huomattavasti, mutta toki paljon on vielä tehtävääkin. Etenkin kytkin on huomattavasti tarkempi tällä uudella autolla mikä tekee lähdöistä vaikeampia, joten niitä pitää harjoitella vielä paljon ennen kauden alkua, Kalsta pohtii.

Pohjoisemmassakin alkaa olemaan sellaiset olosuhteet, että pääsee kohta radoille ajamaan, joten Aleksin tiimi KIC Driving Academykin on jo matkalla pohjoista kohti.

– Seuraavan kerran pääsen radalle vajaan kahden viikon päästä kun käymme testaamassa päivän Gelleråsassa, Ruotsissa ja päivän Norjassa Rudskogenin radalla jossa ajetaan myös yksi sarjan osakilpailuista, Aleksi kertoo

Kilpailukausi alkaa toukokuussa Ruotsissa Knutstorpin radalta. Sarjan ainut Suomen osakilpailu ajetaan toukokuun 19-21 päivä Alastarossa.

Lähde: Aleksi Kalstan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com