MOTORSPORT

Aleksi Kalsta ylsi podiumille Alastarolla – kuume verotti suoritusta

Pohjoismainen STCC – sarja vieraili viikonloppuna Suomessa Alastaron moottoriradalla koko laajuudessaan ensimmäistä kertaa. Aleksi Kalsta kilpaili Clio Cup luokassa sijoittuen kilpailuissa neljänneksi ja kolmanneksi. Joel Jern oli iskussa ja voitti viikonlopun molemmat lähdöt.

– Vauhti oli hyvää ensimmäistä kertaa tällä kaudella koko viikonlopun ajan ja olinkin nopein parissa treenivedossa. Aika-ajossa en kuitenkaan saanut ihan nappikierrosta, joten jouduin tyytymään kolmanteen lähtöruutuun, Kalsta kertaa.

Ihan ongelmitta ei kuitenkaan Aleksin viikonloppu sujunut sillä hän sairastui äkillisesti juuri lauantaina kisapäivänä.

– Huomasin heti aamulla kun heräsin, että olo ei ollut normaali eikä ruoka maistunut ollenkaan. Koitin kuitenkin väkisin saada syötyä jotain, mutta loppujen lopuksi nekään ei kestänyt sisällä. Kuumettakin oli jonkin verran, joten alkoihan siinä päivän mittaan olla veto pois, Aleksi toteaa.

– Sain molemmissa kilpailuissa ihan ok startin ja jälkimmäisessä nousinkin jo toiseksi. Tein kuitenkin molempien kilpailujen ajan paljon ajovirheitä, jotka varmasti heikentivät lopputulosta. Hyvällä perusajamisella olisin helposti ollut molemmissa kilpailuissa pykälää korkeammalla, joten millään lailla ei voi olla tyytyväinen viikonlopun tulokseen.

Joel Jern johtaa nyt sarjaa 95 pisteellä ja Kalsta on sarjassa viidentenä 49 pisteellä. Tämä Alastaron kilpailu oli NEZ sarjan osalta ensimmäinen kilpailu ja siinä Aleksin pisteet yltää tällä hetkellä kolmanteen sijaan.

– Sijoitukset on mennyt alkukaudella sen verran ristiin, että minulla on vain 15 pisteen takamatka toiseen sijaan. Tänä viikonloppuna nähtiin kuitenkin, että se vauhti on olemassa, joten en ole tällä hetkellä kovin huolissaan, Kalsta sanoo.

Lähde: Aleksi Kalstan tiedote

Lue myös Korpivaara kaksi kertaa kakkonen

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com