Alex Forsström Skodalla Tahkolle – auto on Kalle Rovanperän voittoauto

6.3.2017 / 09:40
Alex Forsström ajoi R5-debyytissään Mikkelissä kovaa ja ennakkoluulottomasti. Ensi viikonlopun Tahkon SM-rallissa alla on nopeaksi koulutettu autokin. (kuva: AKK/Hannu Rainamo)

[ A- ] / [ A+ ]

Reilut kaksi viikkoa sitten Mikkelin SM Vaakuna-rallissa nelivetodebyyttinsä suorittanut Alex Forsström, 20, lähtee talvikauden viimeiseen SM-rallin luottavaisena. Forsström ajaa Kuopion Tahko SM-rallissa Toni Gardemeisterin TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5 -autoa. Kysymyksessä on sama kilpa-autoyksilö, jolla Kalle Rovanperä ajoi SM-sarjan edellisessä osakilpailussa Mikkelissä voittoon.

– On paljon vapautuneempi fiilis lähteä ajamaan, kun takana on nelivetoautolla ajettuja EK-kilometrejä. Mikkelissä ajoin muutamalla erikoiskokeella aikoja viiden nopeimman joukkoon, joten Tahko SM-rallissakin tähtään samaan. Yleiskilpailun sijoitus viiden parhaan ryhmässä on ihan realistinen tavoite.

– Alla on huippuauto ja huipputiimi. Auto on jo tuttu, joten Kuopiossa voin keskittyä olennaiseen eli ajamiseen, Forsström muistuttaa.

Tahko SM-ralli on Forsströmille ensimmäinen kokemus Kuopion seudun teistä.

– Olen katsonut viime vuoden kilpailusta incar-videoita ja niiden perusteella edessä on haastavat tiet. Tiet kääntyilevät aika paljon ja välillä ajetaan pienenpääkin tietä. Tiet näyttävät haastavilta ja vauhdikkailta. Mielenkiinnolla odotan, että pääsen katsomaan, mihin vauhtini riittää.

– Mikkelissä oli mukava huomata, että tietyistä ongelmista ja vähäisistä kilometreistä huolimatta pystyin ajamaan hyviä EK-aikoja. Mikkelin tulos ruokki itseluottamustani jatkon suhteen. Tiedän, että mahdollisuuksia menestykseen on ja tavoitteeni ovat realistisia. Yritetään ajaa ehjä ja hyvä kisa, Forsströmin suunnittelee.

Tahko SM-ralli käynnistyy lauantaina klo 10.01 alkaen. Kilpailussa ajetaan kuusi erikoiskoetta ja yhteensä 106 EK-kilometriä. Kilpailun huoltoalue sijaitsee Tahkovuoren Tahko Event Parkissa. Kilpailijat käyvät huollossa kaksi kertaa kisan aikana ja maaliin kilpailijoita odotellaan saapuvaksi Tahkolle kello 17.00 alkaen.

Lähde: Alex Forsströmin tiedote


Facebook kommentit