Alfa Romeo selätti avaustestien ongelmat, Bottas tyytyväinen – “Talli teki hyvää työtä”

11.3.2022 / 06:36
Valtteri Bottas Alfa Romeon ratissa Bahrainin radalla torstaina (Kuva: Antonin Vincent / DPPI).

[ A- ] / [ A+ ]

Alfa Romeo -talliin viiden Mercedes-kauden jälkeen siirtynyt Valtteri Bottas sai yhdessä tallinsa kanssa onnisteen alun, kun Formula 1 -kauden toiset ennakkotestit käynnistyivät torstaina Bahrainissa.

Pari viikkoa sitten Barcelonassa, Espanjassa ajetut kauden ensimmäiset ennakkotestit sujuivat Alfa Romeo -tallilta vaisusti. Valtteri Bottaksen ja kiinalaisen Guanyu Zhoun kierrosmäärät jäivät todella vähäiseksi verrattuna muihin talleihin, eikä sveitsiläistallin iskukyvystä voitu niiden testien perusteella sanoa juuri mitään. Testipäivät Alfa Romeolla Barcelonassa kun meni enemmänkin autossa havaittujen ongelmien korjaamiseen.

Bahrainissa torstaina tilanne oli kuitenkin selkeästi parempi, kun Zhou ajoi aamupäivällä 54 kierrosta ja Bottas iltapäivällä 66 kierrosta. Bottaksen paras kierrosaika oli 1.35,495, kun taas Zhoun kohdalla kellot pysähtyivät parhaalla kierroksella aikaan 1.37,164. Bottas oli toisen testiviikon avaukseen äärimmäisen tyytyväinen.

– Oli mukava nähdä, että kehitystä tapahtui koko päivän ajan. Talli teki hyvää työtä Barcelonan jälkeen ja tämä oli käänne kohti parempaa haastavan alun jälkeen. Olemme menossa oikeaan suuntaan, Bottas vakuutti tallinsa tiedotteessa.

Sanomattakin on selvää, että kun Formula 1:n MM-sarjan kauden avausstarttiin on aikaa enää reilu viikko, tarvitsee Alfa Romeo Bahrainista onnistuneet testit ja toisen testiviikon alku vaikuttaisikin varsin lupaavalta.

– Hyvä päivä, saatiin paljon kierroksia ajetuksi ja pystyttiin viemään suunniteltu ohjelma läpi onnistuneesti aina jakson lopun punaiseen lippuun asti. Näillä kilometreillä pystyin ensimmäistä kertaa saamaan oikeanlaisen fiiliksen autoon ja siten keskittymään oikeanlaisten säätöjen hakemiseen. Miten auto reagoi (muutoksiin) ja mitä sille tarvitsee tehdä, Bottas taustoitti.

Torstaina ahkerimmat radankiertäjät Bahrainissa olivat peräti 138 kierrosta ajanut Red Bullin Sergio Perez, sekä myös yli 100 kierrokseen yltäneet Williamsin Alex Albon (104 kierrosta) ja AlphaTaurin Pierre Gasly (103). Päivän nopeimmasta kierroksesta vastasi Gasly, joka ainoana kuljettajana alitti minuutin ja 34 sekuntia (1.33,902).

Testit Bahrainissa jatkuvat perjantaina ja myös silloin radalla nähdään Alfa Romeon molemmat kuljettajat, Bottaksen ajaessa aamupäivällä ja Zhoun hypätessä rattiin iltapäivällä.

Formula 1:n MM-sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan Bahrainissa sunnuntaina 20. maaliskuuta.

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit