Alfa Romeo vahvisti Bottaksen epäilyt, autosta löytyi vika – “Vauhti täysin kateissa”

5.6.2023 / 08:35
Valtteri Bottakselle viikonloppu oli vaikea (Kuva: James Moy / Press Alfa Romeo F1 Team Stake).

[ A- ] / [ A+ ]

Formula 1:n MM-sarjan kauden seitsemäs osakilpailu ajettiin Barcelonassa, Espanjassa. Valtteri Bottakselle kilpailusta tuli todellinen painajainen.

Aika-ajoissa 16. sijoittunut Alfa Romeon Valtteri Bottas jäi kilpailussa lopulta sijalle 19. Bottaksen vauhti oli totaalisen kateissa koko kilpailun ajan ja sen seurauksena nastolalainen ajoi jo kuudennen peräkkäisen kilpailun ilman MM-pisteitä. Sen sijaan Bottaksen tiimikaveri, kiinalainen Zhou Guanyu, nappasi kaksi MM-pistettä yhdeksännen sijan myötä. Bottas ja Guanyu ovat molemmat keränneet tänä vuonna neljä MM-pistettä.

– Onnittelut Zhoulle ja koko tiimille pisteistä. Zhou esitti hyvää vauhtia, mikä on rohkaisevaa tulevia kilpailua ajatellen ja osoittaa myös sen, että tiimin kova työ tuottaa tulosta, Bottas kommentoi tiedotteessa kilpailun jälkeen.

Bottas epäili kilpailun jälkeisissä kommenteissaan, että autossa oli jotain vikaa, koska vauhti radalla oli koko kilpailun ajan totaalisen kateissa. Bottaksen epäilyihin saatiin lopulta myös vahvistus, kun Alfa Romeo vahvisti auton pohjassa olleen vaurioita, jotka olivat todennäköisesti syntyneet kilpailun alussa radalla olleista roskista.

– (Pohjan) Vauriot söivät ison osan suorituskyvystämme tänään ja sen seurauksena vauhtini oli tänään täysin kateissa. En pystynyt käymään taistelua muita vastaan ja kilpailu tuntui varsin pitkältä, Bottas harmitteli.

Jos mukaan ei lasketa Bottaksen F1-tulokaskautta 2013 ja 17 ensimmäistä kilpailua, Bottaksen uran pisin pisteetön putki on tähän mennessä ollut kahdeksan osakilpailun mittainen. Tuo putki nähtiin viime vuoden lopulla. Kuluvan kauden Bottas avasi kahdeksannella sijalla, mutta sen jälkeen ajetut kuusi osakilpailua eivät ole kasvattaneet pistesaldoa.

MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Montrealissa, Kanadassa sunnuntaina 18. kesäkuuta.

– Tiedän, että pystymme unohtamaan tämän viikonlopun nopeasti ja löytämään oikean sävelen ennen kuin menemme Montrealiin parin viikon päästä. Siellä rata on taas kerran täysin erilainen ja toivon mukaan se sopii meidän autollemme hyvin. Viime vuonna kilpailu Montrealissa sujui meiltä varsin hyvin, saatiin aikaiseksi hyvä tulos (Bottas seitsemäs, Guanyu kahdeksas) siellä. Toivottavasti onnistumme myös tämän vuoden kilpailussa, Bottas ennakoi tulevaa.

Barcelonassa voittoon ajoi hallitseva maailmanmestari Max Verstappen, jolle voitto oli kolmas peräkkäinen ja tällä kaudella jo viides. Red Bull on juhlinut tänä vuonna voittoa kaikissa seitsemässä osakilpailussa. Verstappenin pistejohto MM-sarjassa kasvoi jo 53 pisteeseen, toisena olevaan tiimikaveriin Sergio Pereziin nähden. Mercedeksen Lewis Hamilton ja George Russell sijoittuivat Barcelonan kilpailussa toiseksi ja kolmanneksi.

 

pitkävetovihjeet

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit