MOTORSPORT

Andreuccille ei Italiassa pysäyttäjää löydy – Sanremosta jo kuudes voitto

Italian hallitseva rallimestari Paolo Andreucci on aloittanut kuluvan kauden saapasmaan rallisarjassa vakuuttavasti, kun kahdesta ajetusta osakilpailusta Andreucci on voittanut molemmat.

Viime viikonloppuna ajettu perinteinen Sanremo Ralli oli Italian rallisarjan kauden toinen osakilpailu. 10 erikoiskoetta ja yhteensä 152,2 ek-kilometriä käsittänyt kilpailu käynnistyi Paolo Andreuccin, sekä kartanlukija Anna Andreuccin komennossa. Suurimmillaan Andreuccin johtomarginaali oli 14,1 sekuntia ja maalissa voittomarginaaliksi lopputuloksiin kirjattiin 9,7 sekuntia.

Tuttuun tapaan Peugeotilla ajanut Andreucci oli nopein neljällä erikoiskokeella ja yhdeksällä erikoiskokeella Italian kymmenkertainen rallimestari kirjautti nimensä tuloksissa kolmen nopeimman joukkoon. Toiseksi yleiskilpailussa sijoittui Simone Campedelli ja kolmas oli Umberto Scandola. Rallin SM-sarjasta tältä kaudelta tuttu venäläisnuorukainen Nikolay Gryazin sijoittui viidenneksi. Kilpailussa ei ollut mukana suomalaisia.

21. huhtikuuta 53 vuotta täyttävälle Andreuccille nyt tullut voitto Sanremo Rallissa oli jo uran kuudes. Vuosina 2006 ja 2010 Andreucci voitti Sanremo Rallin sen ollessa sekä IRC-sarjan, että Italian rallisarjan osakilpailu. Viimeiset neljä voittoa ovat tulleet peräkkäisinä vuosina 2015-2018 ja näinä vuosina kyseessä on ollut Italian rallisarjan osakilpailu.

Viime kaudella Andreucci voitti Italian rallimestaruuden oltuaan kahdeksasta osakilpailusta ykkönen kahdessa.

 

Terästarvike banneri 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com