MOTORSPORT

Ari Perkiömäki kaipaa menestystä: “Luotettavuutta on kehitetty”

Ari Perkiömäki on rallicrossin supercar-luokan kestomenestyjiä. Suomenmestaruus on toki karttanut häntä, mutta autot ovat aina olleet nopeita ja kuskin ajotaidotkin kunnossa.

Perkiömäki sanookin, että juuri nyt tärkein asia on luotettavuus. Sitä ei ole ollut, ja nyt siihen on panostettu erityisesti. Hän jäi viime vuonna SM:ssä vasta yhdeksänneksi.

– Olihan meillä viime kesänäkin vauhtia. Luotettavuus oli vaan huono. Toivottavasti edelleen olisi vauhtia ja luotettavuus parempi. Mutta onhan se mukavampi, että on vauhtia. Se vasta tympeää olisi, jos ei olisi vauhtia eikä luotettavuutta, Perkiömäki sanoo SM-sarjan avauskisan alla UrheiluUutiset.comille.

– Auto on aikalailla sama kuin viime vuonna. Tosiaan sitä luotettavuutta on kehitetty, hän korostaa.

Perkiömäki ajaa supercar-luokan Ford Fiestalla. Auton moottoriteho on reilusti päälle viidensadan hevosvoiman. Perkiömäki on tehnyt aina autonsa itse.

– Ei ole ostoautoa yhtään. Itse on autot tehty. Rakentaminen on osa tätä meidän harrastusta. Näissä on aika paljon elektroniikkaa, ja sitten kun voimaa ja vääntöä on aika hyvin, niin kyllä tekniikka on lujilla. Vaikka mitään ei menisi rikki, niin osia pitää kuitenkin tutkia ja vaihtaa. Ja kun supercarin osia ei oikein kaupasta saa, niin itse suunnitellaan ja tehdään osia. Se tuo mielenkiintoisen lisähaasteen vielä, Perkiömäki kertoo.

– Sanotaanko näin, että kesän aikana kuluu huoltohommissa satoja tunteja. Välillä voi kahden kisan välissäkin mennä se sata tuntia. Kyllä tämä ihan työstä käy. Mahtava tiimi on minulla tässä mukana. Yksin ei voisi harrastaa. Pitää olla kavereita, jotka auttavat, Perkiömäki korostaa.

Perkiömäellä on aiemmilta vuosilta tuhdisti mm. SM:n nelos- ja vitossijoja. Niitä on kertynyt joka vuosi 2011 kaudesta lähtien. Autokrossista saldossa myös SM-kultaa ja -hopeaa.

– Voittomielessä ajetaan. Se on aina pelin henki. Mutta tämä on lajina sellainen, että tässä on miljoona muuttujaa ja miljoona mahdollisuutta mokata ihan itse.

Perkiömäki myöntää, että jäännössijat eivät enää jaksa kiinnostaa. Kun kausi alkaa, tähtäin on mestaruudessa.

– Toni (Lukander) ja Jere (Kalliokoski) ovat varmasti keittäneet taas kovat käärmesopat. Ja sitten on AP (Niemi). Tosi mielenkiintoinen kausi on kyllä edessä. Minun mielestäni tilanne on se, että nyt täällä ainakin 6-7 kuskia, jotka voivat voittaa. Ja mustia hevosia tulee varmasti, Perkiömäki sanoo.

Perkiömäki kuuluu myös rallicrossin sarjatyöryhmään. Alkavalla kaudella pistelaskusysteemi muuttuu MM-rallicrossin mukaiseen formaattiin, jossa jo alkueristäkin palkitaan isolla pistepotilla.

– Itse uskon tähän systeemiin. Toivottavasti auto pysyisi nipussa ja ajaminenkin vähän siisteytyisi itse kullakin, kun jokaisesta alkuerässä saa jo niin paljon pisteitä. Jokainen lähtö pitää ajaa maaliin, ja törmäilemällä se ei onnistu, Perkiömäki muistuttaa.

Rallicrossin SM-sarja alkaa lauantaina Hyvinkäällä.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com