MOTORSPORT

Asfalttisprintin SM-sarja huipentuu viikonloppuna Vaalassa

Kuusi osakilpailua käsittävän asfalttisprintin SM-sarjan kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan tulevana lauantaina Vaalan Säräisniemessä.

Päivän aikana ajetaan siis kaksi osakilpailua, aamupäivällä käynnistyvä Happy Beach SM Asfalttisprint ja iltapäivän puolella starttaava kauden päätöskisa SM-Häppäri, jossa on jaossa 1,5-kertaiset pisteet. 

Asfalttisprintin SM-sarjassa mestaruuksia on jaossa kaikkiaan kuudessa kategoriassa; kaksi- ja nelivetojen yleisessä, junioreissa, senioreissa, naisissa ja nuorissa. Suomi Cup -mestaruus on jaossa joukkuekilpailussa.  

Kaksivedoissa huima kamppailu mestaruudesta

Kaksivetojen yleisessä SM-sarjassa kolme kilpailijaa on ollut ylitse muiden ja mestaruus tullaan hyvin suurella todennäköisyydellä jakamaan jollekin heistä. Aki Mansikkamäki, Mikko Koivula ja Matias Peippo ovat nakutelleet kauden neljässä edellisessä osakilpailussa pelkästään luokkavoittoja ja kolmikko saapuukin “Häppärille” tilanteessa, jossa jokaisella on kasassa 44 SM-pistettä. 

Nelivetojen yleisessä lajilegenda Jari Lamminsivu on ajanut pelkästään voittoja tällä kaudella, plakkarissa 44 pistettä. Skoda Fabiaan luottava Lamminsivu on jo varmistanut mestaruuden, sillä pahimmat kilpakumppanit eivät osallistu tuleviin Vaalan kisoihin. 

Junioreissa mestaruutta juhlii suurella todennäköisyydellä joko Marko Koli tai Joni Rinnekari. Kaksikko on pienoisella karkumatkalla muista ja mestaruus vaatisi seuraavina olevilta Jorma Laaksolta ja Saku Tammelta pientä onnenkantamoistakin. 

Senioreissa Jukka Tenholla on hyvät asetelmat mestaruuden kannalta. Pelkkiä voittoja tällä kaudella ajanut Tenho on kuuden pisteen erolla sarjakärjessä ennen Kimmo Peippoa. Jukka Lifländer on kolmantena kahden pisteen päässä Peiposta kärkkymässä kirkkaampaa mitalia. 

Marjo-Riitta Mansikkamäki on ollut naisissa omaa luokkaansa tällä kaudella. Neljä luokkavoittoa neljästä mahdollisesta ovat kerryttäneet pistepottia 33 pisteen verran. Toisena oleva Kaisa Sistonen on vain viisi pistettä perässä, mutta sen verran vakuuttavaa on Mansikkamäen meno ollut, että vain tekniikkaongelmat ovat mestaruuden tiellä. 

Nuorissa Vili Hyytiäinen on miltei varma mestari jo ennen päätöskisoja. Toisena oleva Miko Suvanto ei ole mukana Vaalassa, joten kolmantena olevalla Matias Pietikäisellä on pienelläkin pistesaalilla mahdollisuus kohennella asemiaan pronssisijalta hopealle.

1,5-kertaisten pisteiden avulla Pietikäisellä on myös teoreettinen mahdollisuus jopa mestaruuteen, mikäli Hyytiäisen molemmat lauantain kisat päättyvät esimerkiksi keskeytykseen. 

Joukkuekilpailussa Suomi Cup -mestaruus ratkaistaan Kimmo Peipon, Jukka Tenhon ja Matias Peipon muodostaman Team Etelän ja Marjo-Riitta Mansikkamäen, Jari Lamminsivun sekä Aki Mansikkamäen Hämeen Hurjien välillä. 

Lähde: Asfalttisprint SM tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com