MOTORSPORT

Asunmaa ei ota paineita tulevasta Suomen MM-rallista – “Onhan tämä isoin juttu tähän mennessä”

Rallin MM-sarjan kauden yhdeksäs osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Keski-Suomen maailmankuuluilla ja nopeilla sorateillä. Mukana kilpailussa nähdään myös Hannu’s Rally Teamin Teemu Asunmaa, sekä kartanlukija Jonne Halttunen, jotka osallistuvat WRC2-luokkaan Skoda Fabia R5 -kalustolla.

Suomen MM-rallissa WRC2-luokkaan on ilmoittautunut 30 kilpailijaparia, joista 15 kilpailee MM-pisteistä. Teemu Asunmaa, 31, ja Jonne Halttunen, 30, eivät MM-pisteistä kilpaile ja Asunmaa sanookin, että koska vertailupohjaa aiemmista kisoista ei varsinkaan ulkomaalaisiin kuljettajiin löydy, niin tärkeintä on saada oma ajo kulkemaan mahdollisimman hyvin.

– Lähdetään ajamaan omaa ajoa ja katsotaan mihin se riittää. Paljon on mukana nopeita kuljettajia, mutta sitten taas ei yhtään tiedä sitä, että kuinka nopeita, Asunmaa puntaroi.

Asunmaa voitti vuosina 2015 ja 2016 SM2-luokan Suomen mestaruuden. Tälle kaudelle kalusto vaihtui Skoda Fabia R5:een ja kuluva kausi SM1-luokassa on tuonut luokan korkeimmat SM-pisteet kolmesta osakilpailusta ja sitä kautta varsin selkeän pistejohdon. Osallistuminen Suomen MM-ralliin sai käytännössä alkunsa jo siinä kohtaa, kun kalusto vaihtui Subarusta R5-luokan Skodaan.

– Kun auto tälle kaudelle vaihtui, niin siitä asti tämä ralli on ollut ajatuksena. Talvesta asti tätä ajatusta on sitten viety eteenpäin kaikin puolin, myös rahoituksen osalta. Onhan tämä isoin juttu tähän mennessä, ei siitä pääse mihinkään, Asunmaa myöntää.

R5-luokan kaluston hankinta ja osallistuminen SM-sarjan SM1-luokkaan tällä kaudella on vaatinut jo paljon työtä, mutta niin on vaatinut myös Suomen MM-ralliin osallistuminen.

– Isoin ero tulee siinä, että tämä ralli vaatii enemmän valmisteluja muihin ralleihin verrattuna. Suomen MM-ralliin tehdään töitä moninkertaisesti enemmän kuin SM-ralleihin. Onhan tätä hommaa pitkään tehty, varsinkin Skoda-projektin osalta. Hienoa, että pääsee nyt ajamaan, Asunmaa iloitsee.

Edellinen ralli Asunmaalla oli kesäkuussa ajettu Kouvolan SM-ralli. Siellä matkanteko päättyi ulosajoon jo ensimmäisellä erikoiskokeella. Heinäkuun valmistautumisjaksoon tulevaa Suomen MM-rallia varten on kuulunut testaaminen, josta on haettu lisää tuntumaa Skodalla soralla ajamiseen ja oikeiden säätöjen löytämiseen. Tulostavoitteista Asunmaa ei halua puhua, mutta oman suorituksen ja tulevan taktiikan suhteen ajatus on kristallinkirkas.

– Ykkösjuttu on se, että pääsee ajamaan omaa, virheetöntä ajoa ja perjantain jälkeen olisi hyvissä asemissa. Se on ensimmäinen asia ja sen jälkeen tehdään uusi suunnitelma.

Vuonna 2014 ensimmäisen kerran Suomen MM-ralliin osallistunut Asunmaa voitti vuonna 2015 oheiskilpailuna ajetun 4Vetomies-tittelin. Kuten historia osoittaa, niin Suomen MM-rallissa yksityiskuljettajan hyvä vauhti ja sielä menestyminen saavat aina ansaitsemansa huomion ja nimi päätyykin monen tallipäällikön muistivihkoon isolla fontilla. Asunmaa ei kuitenkaan tälläisiä asioita mieti, eikä varsinkaan aio ottaa paineita menestymisen suhteen.

– Ei tarvitse ottaa paineita. Virheetön ajo, Asunmaa paketoi kahdella sanalla vastauksen siihen, millaiseen ralliin hän olisi maaliin saapuessaan tyytyväinen.

Suomen MM-ralli käynnistyy Harjun kaupunkierikoiskokeella torstai-iltana ja maaliin saavutaan sunnuntaina. Asunmaa haluaa lähettää kiitoksensa kaikille niille, jotka ovat tämän projektin mahdollistaneet.

– Kaikki yhteistyökumppanit, jotka ovat tähän isoon projektiin lähteneet mukaan, niin iso kiitos siitä heille. Ilman heitä tämä ei olisi ikinä ollut mahdollista, Asunmaa muistuttaa.

Teksti: Asunmaa Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com