Asunmaa harvinaisessa tilanteessa, MM- ja SM-pistejohto – “Askel kerrallaan”

3.3.2021 / 17:08
Teemu Asunmaa ja kartanlukija Marko Salminen Rovaniemen MM-rallissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Asunmaalle kauden 2021 alku on tuonut paljon menestystä.

Tammikuussa rallin SM-sarjan SM1-luokan hallitseva Suomen mestari Teemu Asunmaa, 33, ajoi samaisen luokan ykköseksi SM-sarjan kauden avauksessa Tunturirallissa. Viime viikonloppuna alavutelainen nappasi puolestaan ykkössijan samaisella seudulla ajetusta historian ensimmäisestä Rovaniemen MM-rallista. Asunmaa on pistejohtaja tällä hetkellä niin SM-sarjan SM1-luokassa, kuin myös MM-sarjan WRC3-luokassakin. Suomalaiskuljettajalle harvinainen tilanne.

– Tosi vaikeaa sanoa, miten tämä (voitto) oikeasti vaikuttaa. Ainahan se on tietysti kiva ja yhteistyökumppaneille siinä on omat juttunsa. Ja johdetaanhan me WRC3:n MM-sarjaa pisteissä, Asunmaa kommentoi UrheiluUutiset Motorsportille tuoreeltaan Rovaniemen MM-rallin luokkavoiton jälkeen.

Asunmaa on ehdottomasti viime vuosien menestynein rallikuljettaja kansallisella tasolla Suomessa. Kahden SM2-luokan Suomen mestaruuden jälkeen Asunmaa hyppäsi Skoda Fabia R5 -auton rattiin kaudella 2017 ja on voittanut SM-sarjan kuninkuusluokan eli SM1-luokan Suomen mestaruuden kolme kertaa neljän viimeisen vuoden aikana.

Vuosina 2017-2021 Asunmaa on osallistunut yhteensä 27 SM-ralliin, voittaen SM1-luokan kymmenen kertaa ja palkintosijoituksia on kertynyt yhteensä 19 kappaletta. Elokuussa 2019 ajetun Laitilan SM-rallin keskeytyksen jälkeen Asunmaan seitsemän viimeisintä SM-rallia on tuonut neljä SM1-luokan voittoa, sekä kolme kakkossijaa.

Asunmaa on osoittanut varsinkin viime aikoina toteen sen viisauden, että pisteet ja pokaalit rallissa jaetaan vasta maalissa. Esimerkiksi nyt ajetussa Rovaniemen MM-rallissa viime vuosien pahin kilpakumppani Emil Lindholm repäisi eroa Asunmaahan nähden parikymmentä sekuntia, mutta pilasi voittomahdollisuutensa ulosajoon, aivan kuten on tehnyt Asunmaata vastaan SM-sarjan mestaruustaisteluissa viimeisen parin vuoden aikana pariinkin otteeseen.

Varmaa on tällä hetkellä ainakin se, että Asunmaan kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Kouvolassa ajettavalla kauden toisella SM-rallilla. Asunmaa myönsi voittoisan Rovaniemen MM-rallin jälkeen, että kiinnostusta laajempaankin WRC3-ohjelmaan tänä vuonna olisi, nyt kun hallussa on luokan pistejohto.

– Jos lähtisi Viroon ja Suomen MM-ralli kesällä me ajetaan varmasti. Kolmella hyvällä tuloksella tässä sarjassa voisi jo vaikka pärjätäkin. Sitähän voidaan tietysti sitten katsoa, jos asiat loksahtaisi kohdalleen, että saisi vielä jonkun kilpailun lisää. Sarjaa jos ajattelee, niin kolmella, neljällä kilpailulla voi olla jo pisteissä kolmen kärjessä, Asunmaa pohti.

Mutta mahdollista siis on, että Teemu Asunmaa saatetaan nähdä tänä vuonna vielä jossain muussakin MM-rallissa kuin Virossa ja Suomessa kesällä?

– On se mahdollista. Mutta mennään askel kerrallaan, Asunmaa päätti.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Asunmaa torjui virolaishyökkäyksen ja voitti – “Fiksua ajoa koko viikonloppu”


Facebook kommentit