MOTORSPORT

Asunmaa ja Rovanperä tiukassa sekuntitaistelussa – “Juhaan nähden tilanne ihan hyvä”

Mikkelin SM-rallissa yleiskilpailua neljän erikoiskokeen jälkeen johtaa SM1-luokan pistejohtaja ja Tunturirallin voittaja Teemu Asunmaa. Perjantai-illan erikoiskokeilla kärkipaikan napannut Kalle Rovanperä kärsi lauantain avauksessa rengasrikon ja putosi sen myötä takaa-ajajaksi. SM1-luokan SM-pisteistä kovinta taistelua Asunmaa käy Juha Saloa vastaan.

Perjantain jälkeen yleiskilpailua 12,6 sekunnilla johtanut Kalle Rovanperä oli epäonninen heti lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella. Rengasrikko toi aikaeroa pohja-ajan ajaneeseen Teemu Asunmaahan nähden reilut puoli minuuttia ja Rovanperä putosi kolmanneksi. Yleiskilpailun toiseksi noussut Juha Salo hävisi Asunmaalle 9,1 sekuntia. Päivän toisella erikoiskokeella Rovanperä oli jälleen omaa luokkaansa lyöden Salon 15,1 sekunnilla ja Asunmaan 15,3 sekunnilla.

Kokonaistilanteessa neljän erikoiskokeen jälkeen Asunmaan johtomarginaali Rovanperään nähden on kolme sekuntia.

– Ihan ok, mutta vähän vaatisi tasaisuutta. Välillä tulee hyvin, mutta sitten ison tien osuudet, niihin ei oikein luottoa ole löytynyt. Tunturissa nuotin “kolmoset ja neloset” meni yleensä kaasu pohjassa, mutta nyt ei ole mennyt. Arkailee liikaa. Tiettyjä osuuksia menee hyvin, mutta sitten rytmi katoaa. Ei ole tyypillistä ollut minulle, mutta joskus näköjään näin, Asunmaa kommentoi.

Rovanperä ei Mikkelissä SM1-luokan pisteistä kamppaile, joten Asunmaan katseet kohdistuvatkin tällä sektorilla Saloon. Kaksikon välinen ero lauantain ensimmäiselle huoltotauolle saavuttaessa oli 17,2 sekuntia.

– Juhaan nähden tilanne on ihan hyvä. Täytyy yrittää parantaa tuosta vielä, että saisi oman mielen tyytyväiseksi. Rallia on vielä jäljellä, ihan hyvä tästä on jatkaa, Asunmaa päätti.

“Koitetaan nauttia tästä”

Kokenut Ari Vihavainen on ajanut kotirallissaan kolmena edellisenä vuonna yleiskilpailussa kolmen parhaan joukkoon. Tämän vuotisessa rallissa neljän ajetun erikoiskokeen jälkeen mäntyharjulainen on neljäntenä, 45,1 sekuntia kärjestä jääneenä ja kolmantena oleva Salo on puolestaan 27,9 sekuntia edellä.

– Ei olla kyllä yhtään tuloksia katseltu, kun ei ole meidän agendana sen enempää hyökätä. Koitetaan nauttia tästä, Vihavainen kommentoi toimittajan ajatusta lähteä vielä tavoittelemaan neljättä peräkkäistä palkintosijoitusta.

Vihavainen ei osallistunut tammikuussa Tunturiralliin Rovaniemellä, eikä käynnissä olevaan kauteen ole mahtunut muitakaan kisoja. Tämä näkyy myös suorituksessa.

– Kyllä, ajamattomuus näkyy taas, kun ei ole Pirelli-rallin (syyskuussa 2015) jälkeen tullut ajettua oikein mitään. Ei lähde jarrupaikat oikein löytymään, Vihavainen kuvailee.

Kun Mikkelin SM-rallista on ajamatta vielä viisi erikoiskoetta ja yhteensä reilut 69 ek-kilometriä, niin tuntuman hakemiseen on siis luvassa vielä mahdollisuuksia.

– Luulisihan sitä, että se vähän lähtisi sieltä osumaan. Kun edes yhden kerran pätkällä saisi jarrutukset osumaan kohdalleen, Vihavainen pohti.

SM2-luokan johdossa neljän erikoiskokeen jälkeen on Eerik Pietarinen, SM3-luokassa Jari Huttunen ja SM4-luokan kärjessä puolestaan ajaa Joonas Lindroos. SM3-luokassa Huttusen ja toisena olevan Emil Lindholmin välinen aikaero on vain puoli sekuntia, joten luvassa on hurja voittotaistelu iltapäivän erikoiskokeille.

Yleiskilpailun tilanne 4/9 ek:n jälkeen

1) Teemu Asunmaa (Skoda) 28.56,8
2) Kalle Rovanperä (Skoda) + 3,0
3) Juha Salo (Peugeot) + 17,2
4) Ari Vihavainen (Mitsubishi) + 45,1
5) Marko Mänty (Skoda) + 48,7
6) Tomi Tukiainen (Ford) + 49,7
7) Jussi Vainionpää (Citroen) + 57,8
8) Jarkko Nikara (Subaru) + 1.07,7
9) Mikko Lehessaari (Skoda) + 1.14,4
10) Eerik Pietarinen (Mitsubishi) + 1.27,3

Vaakuna-ralli 2017 aikataulu

Lauantai 18.2.

EK 5 – Hasa (6,72 km) klo 14.23
EK 6 – Ylätjoki (18,33 km) klo 14.50
EK 7 – Saksa (8,00 km) klo 15.19
EK 8 – Tuomioja (12,9 km) klo 17.32
EK 9 – Hangastenmaa (23,8 km) klo 17.58

Yhteensä: 69,75 ek-kilometriä

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com