MOTORSPORT

Asunmaa ja Selivaara kehuivat olosuhteita Tahkorallin aattona – “Reitti on hienossa kunnossa”

Rallin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan lauantaina Nilsiän maisemissa, lomakeskus Tahkovuoren toimiessa kilpailun keskuspaikkana. Rallin aattona kuljettajat pääsivät nuotittamaan tulevat kuusi erikoiskoetta ja ainakin Teemu Asunmaan ja Antti Selivaaran mukaan reitti on viime päivien vaihtelevista lämpötiloista huolimatta hyvässä kunnossa.

SM1-luokan pistejohtaja Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa metsästää Tahkorallista kauden kolmatta täyttä pistepottia sarjan kuninkuusluokassa. Asunmaa saapui nuotituksesta hyvillä mielin Tahko Event Parkissa sijaitsevalle varikolle, kaikki oli rallin aattona tapahtuneen nuotituksen yhteydessä mennyt suunnitelmien mukaan.

– Ihan hyvä fiilis, etenkin loppu tuli hyvin ja ei jäänyt mikään askarruttamaan. Katsotaan videolta vielä kerran läpi pätkät, Asunmaa kommentoi.

Kilpailun reitti on tällä viikolla herättänyt kysymysmerkkejä lauhan kelin takia, mutta Asunmaan mukaan nyt nuotituksessa nähty ja koettu lupaa tulevasta rallista erikoiskokeiden osalta hyvää.

– Reitti on hienossa kunnossa! Onhan siellä sohjoa, mutta ensi yönä on varmaan pakkasta, niin se kohmettuu siitä. Lauantain aikana varmasti vähän pehmenee, kun kuitenkin on luvattu lämmintä keliä, Asunmaa pohti ja muistutti, että olosuhteiden puolesta tilanne Tahkorallissa oli vuosi sitten sama.

– Keli on hyvin samanlainen kuin vuosi sitten, mutta toki lähtöjärjestys on ihan eri, Asunmaa muisteli lähtöjärjestystä, jossa SM1- ja SM2-luokkien kuljettajat lähtivät matkaan vasta SM3- ja SM4-luokkien kuljettajien jälkeen ja tehokkaampien autojen kiertäessä reittiä erikoiskokeet olivat menneet jo todella pehmeään kuntoon.

 

Kuva: Jari Hotti
Teemu Asunmaan Skoda Fabia R5 rallin aattona Tahkovuoren rinteiden toimiessa kuvan taustana (Kuva: Jari Hotti).

 

“Ei mitään mielenkiintoa ajaa sijoista kuusi ja kahdeksan”

Asunmaan viime vuoden SM2-luokan mestari-Subarulla tänä vuonna kilpaileva Antti Selivaara lähtee hakemaan Tahkorallista uutta nostetta alkukauden sijoituksilleen. Tunturirallissa Selivaara kartanlukijansa Jani Salon kanssa sijoittui SM2-luokassa kahdeksanneksi ja Mikkelissä sijoitus oli viides.

– Ei kyllä ole mitään mielenkiintoa ajaa sijoista kuusi ja kahdeksan. Kyllä kova hinku olisi kärkeen, mutta ei vaan tunnu vauhti tällä hetkellä riittävän, Selivaara pohti Tahkorallin aattona.

Viime vuonna SM2-luokassa sarjan loppupisteissä neljänneksi sijoittunut Selivaara oli tyytyväinen perjantain nuotitusjakson antiin.

– Nuotitus meni oikeastaan tosi hyvin. Ollaan sitä kehitetty koko tämä kevätkausi. Steppi kerrallaan, ei mitään harppauksia, mutta pieniä asioita mitkä muuttaa sitä toivottavasti yksinkertaisempaan ja ymmärrettävämpään suuntaan. Katsotaan miten se toimii.

Asunmaan tavoin myös Selivaara intoutui kehumaan rallin erikoiskokeita.

– Tosi hyvät, jääpohja on vahva. Kutosella taitaa olla vähän soraa, mutta ei missään tapauksessa paljon. Tosi hyvä ja jos nyt yöllä menee pakkasen puolelle, niin puoleenpäivään asti pitkälti pystytään ajamaan niin, että ei mene pöpöröksi. Jossain vaiheessa rupeaa irtoamaan sohjoa, jos menee plussan puolelle. Ja isot penkat, pois ei rännistä pääse, Selivaara naurahti.

“Hienot ja vaihtelevat tiet”

Molemmat kuljettajat, niin Asunmaa, kuin Selivaarakin löysivät tulevista kuudesta erikoiskokeesta kaksi, jotka erityisesti sopivat omalle ajotyylille.

– Ehkä kolmonen ja nelonen ovat aika hyviä pätkiä meille, Asunmaa pohti.

– Kaksi viimeistä, vitonen ja kutonen. Osittain jo senkin takia, että ne oli viime vuonna samat ja ne on ainoat mistä itselläni oli in-car-videot joita pystyi katsomaan. Niissä lähdetään kokeilemaan viimeistä hyökkäystä, Selivaara suunnitteli ja kehui vielä lopuksi pohjoissavolaisia ralliteitä:

– Täällä on tosi hienot ja vaihtelevat tiet. Vaatii tosi paljon päätä vetää noita pätkiä. Haastava reitti, kovavauhtisia ylityksiä riittää, Selivaara totesi.

Tahkorallin startti tapahtuu lauantaina kello 10.01 ja ensimmäinen erikoiskoe pyörähtää käyntiin kello 10.29. Yksipäiväisen kilpailun menestyjät ovat selvillä alkuiltaan mennessä.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com