MOTORSPORT

Asunmaa janoaa menestystä kotiseutunsa SM-rallista – “Jos sitä illalla syttyisi vähän paremmin”

Rallin SM-sarja jatkuu tänä viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä ajettavalla Pohjanmaa Rallilla, joka tekee paluun kotimaiseen arvosarjaan kolmen vuoden tauon jälkeen. Alavutelaisella Teemu Asunmaalla on tästä kilpailusta erityisen hyviä muistoja.

Hannu’s Rally Teamin Teemu Asunmaa on SM1-luokan hallitseva Suomen mestari. Ennen Seinäjoen osakilpailua sijoitus luokan SM-pisteissä on neljän ajetun SM-rallin jälkeen neljäs. Kärkikuljettaja Eerik Pietarinen on karannut jo 51 pisteen päähän, mutta toisena oleva Marko Mänty on vain viisi ja kolmantena oleva Emil Lindholm kolme pistettä edellä.

Rovaniemellä tammikuussa Asunmaa joutui keskeyttämään, Mikkelistä, sekä Joensuusta tuli kakkossijat ja edellisessä osakilpailussa Kouvolassa toukokuussa sijoitus oli neljäs. Kouvolassa Asunmaa ei löytänyt parasta vauhtiaan aamupäivän lenkillä, mutta iltapäivällä Skoda Fabia R5 kulki jo kuumimman kärjen tahtiin. Ja siinä samassa tahdissa on tarkoitus jatkaa Seinäjoella viikonloppuna, heti avauserikoiskokeesta lähtien.

– Kyllä kärjen vauhtiin pitää pystyä tänä viikonloppuna. Pietarinen ja Mänty tulevat varmasti olemaan tosi kovia. (Nikolay) Gryazin samoin on kova, jos vain tiellä pysyy. Ajoi kovaa jo Kouvolassa. Ei ole helppoa ajaa kolmen sakkiin tässä kilpailussa, tiistaina testejä kotiseudullaan ajanut Asunmaa korostaa.

Tänä vuonna Pohjanmaa Rallin reitti tulee kulkemaan Seinäjoen pohjoispuolella, Ylistaron ja Laihian suunnalla. Asunmaalla on Pohjanmaa Rallista erityisen hyviä muistoja. Vuonna 2015, kun kilpailu edelisen kerran oli SM-sarjan osakilpailu, Asunmaa nappasi uransa ensimmäisen SM-rallin yleiskilpailun voiton ja teki sen kaiken lisäksi vielä SM2-luokan kalustolla. Viime vuonna Pohjanmaa Ralli oli Historic Rally Trophyn osakilpailu, josta Asunmaa haki muun muassa Mänty kilpakumppaninaan soratuntumaa Uudenkaupungin SM-ralliin.

– Ykköspätkä on ainakin sama kuin mikä ajettiin viime vuonna, sellainen lyhyt rykäisy. Muuten ei ole ainakaan samaa mitä viime vuoden reitissä, viime vuonna Pohjanmaa Rallissa voittoon ajanut Asunmaa taustoittaa.

Pohjanmaa Ralli eroaa siinäkin mielessä SM-sarjan kolmesta edellisestä osakilpailusta, että nyt ajetaan yhden kilpailupäivän sijaan kaksipäiväinen kilpailu. Vaikka perjantain osuus koko kilpailun reilusta sadasta ek-kilometristä onkin vain noin 17 kilometriä, niin Asunmaa muistuttaa, että heti pitää olla hereillä.

– Olisihan se tärkeää onnistua heti, koska samoja sekuntejahan ne on silloin perjantainakin. Samalla tavalla se kello käy molempina päivinä. Ihan hyvä se on taas ajaa välillä kaksipäiväisenä. Katsotaan jos sitä illalla syttyisi vähän paremmin kahdelle ekalle pätkälle, Asunmaa naurahtaa muistellessaan Kouvolan SM-rallin aamupäivän “unisuuttaan”.

Asunmaa ja kartanlukija Ville Mannisenmäki starttaavat kilpailuun numerolla 27, SM1-luokan kilpailijoista neljäntenä kilpailijaparina Pietarisen, Männyn, sekä Lindholmin jälkeen. Ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy perjantaina kello 19.24 ja ralli päättyy lauantaina alkuillasta.

Seinäjoen SM-rallin aikataulu

Pe 15.6.

Lähtö Hotelli Sorsanpesä klo 19.01

EK 1 – Aunes (5,26 km) klo 19.24
EK 2 – Länsikylä (11,05 km) klo 19.48

La 16.6.

EK 3 – Naarajoki (14,55 km) klo 11.01
EK 4 – Päkki 1 (23,04 km) klo 11.24
EK 5 – Vedenoja (5,43 km) klo 13.19
EK 6 – Viitala (10,48 km) klo 13.58
EK 7 – Naarajoki (14,05 km) klo 15.58
EK 8 – Päkki 2 (23,04 km) klo 16.21

Maali Hotelli Sorsanpesä klo 18.21

Teksti: Asunmaa Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com