MOTORSPORT

Asunmaa kirittämään EM-sarjan huippuja Viroon

Teemu Asunmaa tekee EM-debyyttinsä tulevana viikonloppuna Virossa. Skoda Motorsport Suomen kuljettaja lähtee hakemaan kolmipäiväisestä kilpailusta ehjää ja kovatasoista suoritusta.

Teemu Asunmaan ja kartanlukija Ville Mannisenmäen rallikausi jatkuu tulevana viikonloppuna Viron Otepäässä Delfi Rally Estonialla. Kolmipäiväinen kilpailu on kuljettajan debyytti rallin EM-sarjassa. Kovatasoinen lähtöluettelo ei vaikuta hallitsevan Suomen mestarin valmistautumiseen, vaan tavoitteena on ajaa hyvätasoinen kilpailu.

– EM-sarjassa on kova taso, siitä ei pääse mihinkään. Sarjassa kilpailevilla on myös enemmän kokemusta sarjan formaatista ja kilpailuista, mutta samalla viivalla kuitenkin loppupeleissään ollaan. Henkilökohtaisena tavoitteena on ajaa hyvä kilpailu mahdollisimman vähillä virheillä.

– Sijoituksesta en ota paineita, mutta toki tavoitteiden pitää aina olla korkealla kun lähdetään kisaamaan, Asunmaa kertoo tiedotteessaan.

Vaikka Asunmaalla on paljon kokemusta Baltian rallipoluista, on Viron EM-ralli alavutelaisen uran toinen kilpailu etelänaapurissa. Skoda-kuljettaja painottaakin nuotituksen tärkeyttä liki 190-kilometrisessä kilpailussa.

– Viron tiestö on lähellä Suomen teitä; tien pinta on vähän erilainen ja urat tulevat olemaan syvempiä toisella ajokerralla. Tiet Otepään alueella ovat kuitenkin sen verran kovapohjaisia, että erot kotimaan teihin ovat pieniä. Nuotitus on täällä todella isossa roolissa teiden ollessa vieraita, Asunmaa kuvaa.

Tulevan viikonlopun ralli on viimeinen isompi kilpailu ennen kauden päätapahtumaa, Suomen MM-rallia.

– Viron ralli osuu meille sopivaan väliin, Pohjanmaan ja Secto Rally Finlandin puolivälin paikkeille. Ja pitäähän EM-sarjakin jossain vaiheessa kokea, Asunmaa päättää.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com