MOTORSPORT

Asunmaa kylmiltään kotiralliinsa – “Ajetaan ykkönen testiksi”

Rallin hallitsevalle Suomen mestarille, alavutelaiselle Teemu Asunmaalle SM Pohjanmaa Ralli on kuin toinen kotiralli.

Skoda Motorsport Suomen kuljettaja Teemu Asunmaa ja kartanlukija Ville Mannisenmäki lähtevät rallin SM-sarjan viidenteen osakilpailuun hakemaan toista perättäistä voittoa Turun SM-rallin jäljiltä. Seinäjoelle keskittynyt ja Pohjanmaan lakeuksilla ajettava kilpailu on alavutelaiselle kauden toinen kotikilpailu aiemmin keväällä ajetun SM Tuuri Rallin jälkeen.

– Toista kertaa muutaman kuukauden sisään ajetaan Pohjanmaalla, ja Seinäjoki onkin ikään kuin toinen kotiralli. Reitillä ei kuitenkaan näyttäisi olevan ihan hirveästi tuttuja pätkiä viime vuosilta; tutumpiakin Pohjanmaan ralleja on ollut. Mukavaa päästä tekemään uutta nuottia, on aina mukavaa ajaa uusia pätkiä, Asunmaa kertoo tiedotteessaan.

Helteisen alkukesän keskeyttäneet sateet antoivat oman mausteensa Asunmaan viime viikonlopun testeihin. Hallitseva SM1-luokan mestari ei kuitenkaan ota tilanteesta stressiä.

– Meidän piti ajaa testiä sunnuntaina, mutta sää oli niin huono etten nähnyt järkeväksi lähteä ajamaan. Valmistautumiseksi jäi kolme viikkoa sitten ajettu Turun SM-ralli. Ajetaan ykkönen tunnustellen, se riittää testiksi, hän paljastaa.

– Sen verran on satanut lähiaikoina, että reitin pitäisi olla aika kosteaa. Irtosoran pitäisi olla suureksi osaksi kadonnut, joten lähtöpaikalla tuskin on suurta merkitystä. Myöskään pöly tuskin nousee haitaksi, Asunmaa pohtii.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com