MOTORSPORT

Asunmaa myöntää, mestaruus ei ole omissa käsissä – “Ainahan sitä voitosta haluaa ajaa”

Rallin SM-sarjan kauden kuudes osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Sastamalan ja Huittisten ympäristössä. SM1-luokan hallitseva Suomen mestari Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Ville Mannisenmäen kanssa lähtee kauden toiseksi viimeiseen SM-ralliin luokan pistekakkosena.

Rallin SM-sarjassa kesätauko oli pituudeltaan peräti kaksi ja puoli kuukautta, kun edellisen kerran SM-pisteistä taisteltiin Seinäjoella kesäkuun puolivälissä. Kauden viidennessä SM-rallissa Pohjanmaan lakeuksilla kauden avausvoittonsa napannut Hannu’s Rally Teamin Teemu Asunmaa ei tauon aikana juurikaan lomailemaan ole ehtinyt, sillä heinäkuussa alavutelainen osallistui Suomen MM-ralliin ja elokuussa Liettuassa ajettuun Samsonas Ralliin.

Liettuassa Asunmaa kilpaili N5-luokan Ford Fiestalla ja vaikka tiestö suomalaisista sorateistä melkoisesti erosikin ja autokaan ei ollut se SM-sarjasta ja Suomen MM-rallista tuttu Skoda Fabia R5, niin alavutelainen korostaa, että pitkän tauon aikana kaikki ajaminen palvelee SM-sarjan syyskautta.

– Ainahan kaikki ajaminen hyödyksi on ja olihan siellä 150 ek-kilometriä kuitenkin. Pitkä ralli, Asunmaa sanoo.

Sastamalan ja Huittisten ympäristössä lauantaina ajettava rallin SM-sarjan kauden kuudes osakilpailu tarjoaa puolestaan kahdeksan erikoiskokeen ja 110,08 ek-kilometrin haasteen. Valmistautuminen edessä olevaan kilpailuun käynnistyi perinteiseen tapaan viime viikonloppuna ajetuilla testeillä.

– Jotain uusia juttuja koitettiin, mutta ei mitään maata mullistavaa. Ihan hyvällä pohjalla ollaan kuitenkin, Asunmaa vakuuttaa.

Kun tässä ympäristössä edellisen kerran ajettiin SM-pisteistä, niin Asunmaa ajoi silloin SM2-luokan voittoon ja oli yleiskilpailussa kolmas.

– Hienot tiet ja hieno kilpailu kaikin puolin, Asunmaa kehuu vuoden 2016 parhaaksi valittua rallin SM-sarjan osakilpailua.

Kun SM-sarjasta on ajamatta vielä kaksi osakilpailua, niin Asunmaa on SM1-luokan pisteissä toisena. Pistejohtaja Eerik Pietarisella pisteitä on 117, Asunmaalla 73, Emil Lindholmilla 59 ja Marko Männyllä 53.

– Koitetaan tehdä omaa parasta ja katsotaan mikä muiden vauhti on. Ainahan sitä voitosta haluaa ajaa, mutta helppoa se ei tule olemaan. Mestaruushan ei ole enää omissa käsissä, vaan se vaatii Eerikille epäonnea, että mestaruuden voittaminen olisi vielä mahdollista. Mutta eihän näistä koskaan tiedä mitä tapahtuu, Asunmaa muistuttaa lajin arvaamattomuudesta.

Kauden kuudes SM-ralli käynnistyy Huittisten ABC:ltä lauantaina kello 10.01 ja ensimmäinen erikoiskoe starttaa kello 10.19.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com