MOTORSPORT

Asunmaa suvereeni Turun SM-rallissa

Teemu Asunmaa oli jälleen omaa luokkaansa, kun hallitseva Suomen mestari voitti Turun seudulla ajetun SM-rallin toista kertaa putkeen.

Teemu Asunmaa aloitti Turun SM-rallin vakuuttavasti tykittämällä Škoda Fabia RS Rally2 -auton pohja-aikavauhtiin perjantai-illan molemmilla erikoiskokeilla.

– Ajoin ehkä liian nätistä tämän erikoiskokeen, mutta jos tuli pohjat niin hyvä. Ihan hauskaahan tämä oli varsinkin kun saatiin ajaa kuivalla asfaltilla, Asunmaa kertoi toisen erikoiskokeen maalissa. 

Sarjajohtaja Roope Korhosen ralli alkoi harmillisesti, kun Toyota GR Yaris Rally2 -kuskille lätkäistiin jo ennen starttia 10 sekunnin aikarangaistus rengaskoodilomakkeen myöhästymisestä. Eroa avauspäivän jälkeen Asunmaahan oli jo 18,4 sekuntia. 

Ville Mannisenmäen kartturoimalla Asunmaalla oli perjantain jälkeen mukava 12,6 sekunnin eron toisena olleeseen Niclas Grönholmiin. 

Lauantaina Asunmaa jatkoi vauhdikasta menoaan ja kisan eräänlainen ratkaisu saatiin heti aamun ensimmäisellä erikoiskokeella, kun Korhonen keskeytti ja Škoda-kaksikon kärkipaikka vain vahvistui. Grönholm kärsi rallin neljännellä EK:lla rengasrikon, jossa inkoolaiskuljettaja menetti noin 20 sekuntia, mutta Škoda-kuljettajien kaksoisjohto rallissa ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa uhattuna.

Kilpailun neljästä viimeisestä erikoiskokeesta päästiin ajamaan kolme, kun EK 7 jouduttiin peruuttamaan metsäpalon takia. Asunmaan tahti rallin kärjessä jatkui vahvana. SM1-luokan hallitseva Suomen mestari kellotti ensimmäistä kertaa urallaan rallin jokaiselle EK:lle pohja-ajan, ja voitti toisen kerran perättäin ja kaiken kaikkiaan kolmannen kerran Turun SM-rallin.

Maalissa eroa tiimikaveri Grönholmiin oli 51,7 sekuntia.

– Aika erikoinen ralli. Kilpailu voitosta päättyi käytännössä aamun kahden ensimmäisen EK:n jälkeen, joiden jälkeen johtomme oli yhtäkkiä 50 sekuntia. Mutta ralli on joskus tällaista, kaikkea sattuu. Muiden murheiden takia ero kasvoi lauantaiaamuna nopeasti, ja kun johdat selvästi ja useita erikoiskokeita on ajamatta, rytmin pitäminen ei ole helppoa: riskejä ei toki voi ottaa, mutta kovaa oli silti ajettava.

– Kauden eka voitto, kolmas ykkössija Turussa ja ensimmäistä kertaa SM-tasolla jokaiselle EK:lle pohja-aika. Ne maistuvat kyllä. Loput SM-rallit ajetaan ja mennään kisa kerrallaan. Nyt ollaan neljänsiä, joten seuraavaan kisaan Seinäjoella lähdetään ihan hyvältä lähtöpaikalta. Täällä toimi kaikki: auto, renkaat, huolto ja yhteistyömme Villen kanssa. Virheittä läpi koko kisa. Tästä on hyvä jatkaa, Asunmaa kertoi kisan jälkeen.

Lopputulokset yleiskilpailu, SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli:

1.Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki 43.03,5
2.Niclas Grönholm – Samu Vaaleri + 51,7
3.Urmo Aava (EST) – Janno Siitan (EST) + 1.27,23
4.Henri Hokkala – Kimmo Pahkala + 2.11,7
5.Anssi Rytkönen – Mikael Korhonen + 2.12,4
6.Tommi Jylhä – Kimmo Nevanpää + 2.34,6

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com