Asunmaa tasaisen SM1-luokan pistekärkenä Riihimäelle – “Hyvät pisteet pitäisi saada”

24.5.2019 / 10:15
Teemu Asunmaa Skodan ratissa starttaa kesäkauteen SM1-luokan pistekärkenä (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kesäkausi polkaistaan käyntiin Riihimäen ympäristössä lauantaina. Kauden neljänteen SM-ralliin SM1-luokan pistejohtajana lähtee samaisen luokan vuoden 2017 Suomen mestari Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Jani Salon kanssa.

Edellisen kerran Joensuussa maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettu rallin SM-sarja tekee paluun reilun kahden kuukauden mittaiselta talvitauolta, kun kesäkausi polkaistaan käyntiin lauantaina Riihimäellä. Talvikauden kolmesta osakilpailusta voiton (Kouvola), kakkossijan (Rovaniemi), sekä neljännen sijan (Joensuu) napannut Teemu Asunmaa lähtee kesäkauden avaukseen SM1-luokan pistejohtajana.

– Hienoa päästä taas ajamaan tauon jälkeen! Etuvetoisten autojen jälkeen reitillä ensimmäisenä nelivetoautona voi olla irtosoran takia vähän haasteita. Hyvät pisteet pitäisi saada, niin se helpottaisi sitten taas loppukautta, Asunmaa pohti pari päivää ennen tulevaa kilpailua.

Riihimäellä ajettiin edellisen kerran SM-pisteistä pari vuotta sitten ja silloin Asunmaa sijoittui jännittävän sekuntitaistelun jälkeen kolmanneksi, kun kärkikolmikko mahtui lopputuloksissa neljän sekunnin sisään. Parin kuukauden mittainen kilpailutauko on Alavuden suunnalla kulkenut varsin perinteisissä merkeissä.

– Autoa laiteltiin ja moottori kävi huollossa Tshekeissä. Sieltä saatiin jotain pientä parannusta. Viime viikonloppuna oltiin Mäntyharjulla ajamassa parin päivän ajan testiä. Tehtiin pieniä muutoksia suuntaan ja toiseen. Kaikki tuntui hyvältä ja nyt ollaan valmiita Riihimäelle, Asunmaa korostaa.

SM1-luokan pisteissä kärkikolmikko on äärimmäisen tasainen, sillä Asunmaan (62 pistettä) takana Emil Lindholm (59) on vain kolmen pisteen ja Juha Salo (56) kuuden pisteen päässä. Kesäkaudella ohjelmassa on Riihimäen jälkeen vielä Seinäjoen, Laitilan, sekä Turun osakilpailut, joista viimeisessä jaossa ovat 1,5-kertaiset SM-pisteet. Riihimäelle Asunmaan tavoite on selvä:

– Toivottavasti tulee ehjä ja hyvä kilpailu ja että pystyisin ajamaan omaa parastani koko kilpailun ajan. Siihen pitää olla tyytyväinen ja katsotaan sitten, että millaisen tuloksen se tuo, Asunmaa ennakoi.

Riihimäen SM-rallin ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy lauantaina kello 12.07 ja maaliin saavutaan illalla kello 19.30 jälkeen. Päivän aikana ajetaan yhdeksän erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 110 kilometriä.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit