MOTORSPORT

Asunmaa voittoon – pikkuluokissa mestaruuksia jakoon

Rallin SM-sarjan kauden 2024 viidennet pisteet jaettiin viikonloppuna Seinäjoen SM Pohjanmaa Rallissa. Yleiskilpailun voittoon ajoi Teemu Asunmaa, jolle voitto oli toinen perättäinen.

Skoda Fabialla kilpaileva Teemu Asunmaa voitti edellisen SM-rallin Turussa kolme viikkoa sitten ja näin ollen kohensi toisen peräkkäisen voittonsa myötä asemiaan rutkasti SM-pisteissä nousemalla jo kolmanneksi. 

Vaikka erot eivät käytännössä missään vaiheessa repeilleet isoiksi, oli Asunmaa vakuuttavassa vedossa eikä antanut kilpakumppaneille mitään saumaa. Pohja-aika syntyi kahta vajaa jokaiselle rallin erikoiskokeelle. Eroa toiseksi tulleeseen Roope Korhoseen kertyi lopulta kahdeksan sekuntia. 

– Nyt on ollut hyvä rytmi päällä ja hyvää tekemistä. Kahdella viimeisellä saatiin jo rauhoittaa hommaa. Tästä on mukava jäädä kesälomalle, Asunmaa myhäili kisan jälkeen. 

Roope Korhonen antoi kaikkensa, muttei pystynyt missään vaiheessa kunnolla vastaamaan Asunmaan vauhtiin. Kakkossija on kuitenkin hyvää balsamia Turun osakilpailussa sattuneen kaadon jälkeen ja matkaan tarttui kuitenkin hyvät pisteet sarjan kannalta, jonka johdossa Toyota-kuski jatkaa edelleen. 

Kolmanneksi luokassa ajoi Benjamin Korhola, joka jatkaa pisteissä toisena. Sarjan kärkikamppailussa mukana olevista Niclas Grönholm oli epäonnisin. Skoda kuski rysäytti ulos heti lauantain avauspätkällä kilpailun neljänneltä sijalta. 

Hokkala ajoi mestariksi sensaatiomaisesti jo Seinäjoella

Henri Hokkala on ollut SM2-luokassa tällä kaudella täysin pitelemätön. Seinäjoella jyväskyläläisen Ford Fiesta Rally3 taittui jo kauden viidenteen voittoon viidestä mahdollisesta, ja samalla varmistui SM2-luokan Suomen mestaruus. Suoritus on monilla tavoin harvinainen, sillä kautta on vielä jäljellä kaksi osakilpailua. 

– Loistava fiilis, takki on aika tyhjä. Hieno viikonloppu meiltä taas. Kimmo (kartanlukija Pahkala) on tehnyt huippuduunia koko vuoden tässä vierellä. Kaikki kilpailut kun voittaa, niin ei tässä oikein enempää voi pyytää, Hokkala tunnelmoi. 

Jesse Kallio oli ennakkoon Hokkalan ainoa kanto kaskessa mestaruuden kannalta. Yrityksen puutteesta Kalliota ei voi syyttää, mutta Seinäjoella sitä oli jopa liiaksikin. Fiesta nimittäin pyöri metsähallituksen puolelle rallin neljännellä erikoiskokeella.

Australialaisvieras Taylor Gill otti kakkospaikan Kallion keskeytyksen jälkeen haltuunsa ja Kazakstanin Petr Borodin oli kolmas. 

Tuukka Kauppinen kesti virolaisvieras Vaherin paineen

SM3-luokassa Tuukka Kauppinen palasi voittojen tielle ottamalla Seinäjoella kauden toisen ykköstilansa. Suomessa jo toisen rallin peräjälkeen ajanut Viron Jaspar Vaher antoi Kauppiselle hyvän vastuksen, mutta joutui lopulta taipumaan 13 sekunnilla. Luokan kolmanneksi ajoi edellisen kisan ykkönen Joni Korhonen. 

Vatanen tuplamestariksi 

Kaikki kauden neljä edellistä kisaa SM4-luokassa voittanut Toyota Auris -kuski Ville Vatanen joutui ensimmäistä kertaa tällä kaudella taipumaan. Henri Sääskilahti ajoi voittoon, mutta tämäkään ei estänyt Keski-Karjalan UA:ta edustavaa Vatasta nousemaan mestaruuteen.

– Alkukausi meni mahtavasti ja niin meni tämäkin kisa, vaikkei voittoa nyt tullutkaan. Löydettiin hyvä rytmi ja kisa meni puhtaasti, Vatanen totesi.

SM4-luokan mestaruuden lisäksi plakkariin tuli myös Nuorten SM -sarjan kultamitali. 

Kilpailussa kolmanneksi ajoi Onni Järvinen. 

Lähdeniemelle toinen perättäinen

SM5-luokassa Arttu Lähdeniemi oli vakuuttavassa iskussa. Alkukauden hieman tuskaillut Mitsubishi-kuski on aloittanut kesäkauden väkevästi ja otti jo toisen voittonsa putkeen. Multimestari Ville Hautamäki oli toinen paluukisassaan, sarjan kärkimies Pekka Keski-Korsun täydentäessä kärkikolmikon. 

Lähde: Ralli SM tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com