MOTORSPORT

Asunmaalla tähtäimessä viidennet poronsarvet

Teemu Asunmaa lähtee huomenna alkavaan Tunturiralliin puolustamaan viime vuotista voittoaan. Valmistautuminen on sujunut hyvin ja uuteen kauteen lähdetään kovassa iskussa.

Teemu Asunmaa ja kartanlukija Ville Mannisenmäki lähtevät perjantaina alkavaan Arctic Lapland Rallyyn selkeällä tavoitteella. Yhteensä 13. Tunturiralliaan ajava alavutelainen on voittanut perinteikkään ja haastavan kilpailun neljästi, ja nyt haussa ovat viidennet poronsarvet. Kaksipäiväinen, arktisissa olosuhteissa ajettava kilpailu on Asunmaalle erityinen.

– Tunturiralli ei ole kilpailu, johon lähdetään torstaina ja ajetaan lauantaina kotiin. Kyseessä on viikon mittainen rupeama, jota voi hyvin verrata MM-ralliin nuotituksineen. Kilpailun suosio Suomessa on suuri, ja Arctic Lapland Rally tunnetaan myös maailmalla, vaikka kyseessä onkin kansallisen tason kisa. Tunnetta on paljon ja seuraavia silmäpareja useita, Asunmaa avaa tiedotteessaan.

Tänä vuonna Arctic Lapland Rallyn erikoiskokeista ajetaan neljä joko kokonaisena tai osittain kahteen kertaan. Myös kilpailuviikon alussa ollut suojasää tuo oman haasteensa yli 200 erikoiskoekilometriä sisältävälle reitille.

– Kärkeen lähtevät kolme SM-sarjan ulkopuolista autoa sekä pari kilpakumppania; meidän lähtöpaikka on kuudes. Tie on puhdistunut meidän kohdalla, eikä lähtöpaikka tule merkitsemään paljoa SM-sarjan kuljettajien kesken, mikäli lunta ei sada. Rengastaktiikka on ratkaisevassa roolissa. Ennen kilpailua saatiin ensimmäiset suojakelit koko talvelle ja pikkuteiden osuuksilla on soraa tiellä, analysoi numerolla kolme reitille lähtevä Asunmaa.

SM-kauden avauksen Riihimäellä väliin jättänyt Asunmaa on ehtinyt treenaamaan alkuvuodesta hyvin. Kotiläksyt on tehty huolella ja hihat kääritty RTE-Motorsportille tiimipisteistä ajavalla kuljettajalla.

– Ajoimme hyvät nuottitreenit nolla-autona ja siinä samalla päästiin ajamaan vähän kisanomaisestikin. Lisäksi olemme ajaneet rengastestiä Pirellille sekä kaksi treenipäivää vielä siihen päälle, joten harjoittelusta ei pitäisi jäädä kiinni, Asunmaa päättää. 

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com