MOTORSPORT

Asunmaalle kauden ensimmäinen nollatulos – “Täysin nuotin mukaan mentiin”

Hannu’s Rally Teamin Teemu Asunmaa kartanlukijanaan Jonne Halttunen koki lauantaina ajetussa Kouvolan SM-rallissa kauden ensimmäisen keskeytyksen. Matkanteko katkesi rallin ensimmäisellä erikoiskokeella sattuneeseen ulosajoon.

SM1-luokan pistekärki Teemu Asunmaa oli ajanut kauden neljässä ensimmäisessä osakilpailussa kolme luokkavoittoa, sekä yhden kolmannen sijan. Nyt kauden viidennestä osakilpailusta tuloksena oli siis kauden ensimmäinen nollatulos keskeytyksen myötä. Skoda meni nurin ensimmäisen erikoiskokeen puolenvälin jälkeen ja matkanteko päättyi siihen.

– Pitkässä, oikealle kääntyvässä mutkassa oli tie jo vähän kulunut. Spoorin reunasta tökkäsi niin kovaa, että vähän haukkasi sisäojan puolelle, spinnasi ja siitä nurin. Täysin nuotin mukaan mentiin. Ei näille mitään voi, näitä sattuu aina joskus, Asunmaa kommentoi.

Asunmaan mukaan kyseessä oli kovavauhtinen, viitosvaihteella kaasu pohjassa ajettava paikka ja auto pyörähti pari kertaa ympäri. Vaikka autoon tulikin vaurioita, niin rallin jatkaminen olisi ollut vielä mahdollista, mutta:

– Siinä kohdassa ei ollut yhtään katsojia, niin ei saatu autoa takaisin tielle. Muuten oltaisiin pystytty ajamaan, olisi myöhemmin huoltotauolla vaihdettu osia ja korjattu autoa.

Asunmaalle keskeytykset, puhumattakaan ulosjoista, ovat uran varrella olleet varsin harvinaisia, mutta ymmärrettävistä syistä se ei tässä kohtaa juurikaan lohtua tuonut. Lopullisiin SM-pisteisiin kuudesta ensimmäisestä SM-rallista mukaan lasketaan viisi parasta tulosta, joten käytännössä nyt tullut keskeytys ei tässä kohtaa Asunmaan pistetilanteeseen tuonut muutosta.

– Tämä oli nyt tässä kohtaa sitten se nollakisa, Asunmaa pohti.

Kouvolassa yleiskilpailun voittoon ajoi Kalle Rovanperä ennen Juuso Nordgrenia ja Marko Mäntyä. SM-pistetilanteessa toisena Asunmaan jälkeen oleva Juha Salo oli viides.

Rallin SM-sarja jatkuu 9. syyskuuta Uudenkaupungin osakilpailulla.

Kouvolan SM-rallin yleiskilpailun lopputulokset

1) Kalle Rovanperä (Skoda) 39.46,3
2) Juuso Nordgren (Skoda) + 27,7
3) Marko Mänty (Skoda) + 28,4
4) Jesse Turunen (Hyundai) + 51,8
5) Juha Salo (Peugeot) + 1.00,5
6) Eerik Pietarinen (Mitsubishi) + 1.29,6

SM1-luokan pistetilanne

1) Teemu Asunmaa 99
2) Juha Salo 73
3) Marko Mänty 59

 

 

Lähde: Asunmaa Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com