MOTORSPORT

Asunmaan kisa pieleen jo aika-ajossa – “Ensi kerralla lähden kotiin”

Teemu Asunmaa jäi yhdenneksitoista Viron EM-rallissa. Asunmaan kilpailu alkoi haastavasti jo perjantaina, eikä alavutelainen päässyt kisavireeseen koko kilpailun aikana aurattuaan tietä lauantaipäivän ajan.

Teemu Asunmaa ja kartanlukija Ville Mannisenmäki ajoivat Viron EM-rallissa maaliin lopulta sijalla 11. Skoda Motorsport Suomen kuljettajan kilpailu lähti väärille raiteille heti perjantain aika-ajoissa Asunmaan osuttua oikomisesteeseen. Tämä aiheutti rengasrikon ja Asunmaa oli vasta 16. nopein.

Lauantai kului auratessa reittiä. Asunmaa kertoo, että oli jo ennakkoon tiedossa, millainen paikka reitin avaajan rooli on Viron kaltaisessa kilpailussa.

– Taistelutahto laantuu aika vahvasti, kun näkee ja tietää ettei näillä asetelmilla pysty taistelemaan. Toisaalta, onhan se hienoa ajaa tällaisessa kisassa ensimmäisenä autona; TV-aika on ainakin taattu ja on siinäkin tavallaan jotain erityistä, Asunmaa totesi tiedotteessaan.

Sunnuntaina Asunmaan ei tarvinnut toimia enää tien avaajan roolissa, mutta ero kärkeen oli venynyt jo saavuttamattomiin.

– Ei ollut kunnon fiilistä ajaa oikein missään vaiheessa, mutta kokeiltiin muutamia juttuja auton kanssa Jyväskylää varten. Toki ainahan kilsakilometrit ovat hyödyksi, mutta missään vaiheessa ei pystytty ajamaan täysiä, eikä se pidä kisavirettä yllä.

– Jos ensi kerralla teen samoin kuin perjantaina, lähden saman tien kotiin, Asunmaa naurahtaa.

Asunmaan kausi jatkuu elokuun alussa Jyväskylässä ajettavalla Secto Rally Finlandilla, johon valmistautuminen aloitetaan heti alkavalla viikolla. Asunmaa on kaikesta huolimatta kiitollinen mahdollisuudesta kilpailla Viron EM-osakilpailussa.

– Seuraavat pari viikkoa menee auton huoltamisessa Jyväskylää varten, ja tämän jälkeen toki ajetaan hieman testiä. Suuret kiitokset yhteistyökumppaneillemme mahdollisuudesta ajaa täällä, järjestäjille hienoista puitteista, sekä meitä kannustaneille kotikatsomoissa ja reitin varrella, Asunmaa kiittelee.

Delf Rally Estonian tulokset:

1.Georg Linnamäe            1.44.33,1             Toyota GR Yaris Rally2     EST
2. Robert Virves                +2,2                      Skoda Fabia RS Rally2      EST
3. Nikolay Gryazin            +1.11,2                 Citroen C3 Rally2              BGR
4. Mads Ostberg               +1.23,2                 Citroen C3 Rally2              NOR

11. Teemu Asunmaa       +3.11,8                Skoda Fabia RS Rally2     FIN

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com