MOTORSPORT

Asunmaan mitaliputki SM-sarjassa sai jatkoa – “Ei sellaista mitä sen pitäisi olla”

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajettiin Turun, sekä Salon seudulla. SM1-luokan hallitseva Suomen mestari, Hannu’s Rally Teamin Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Ville Mannisenmäen kanssa, sijoittuivat yleiskilpailussa viidenneksi ja se tiesi molemmille SM-pronssia.

Teemu Asunmaan osalta vuonna 2015 käynnistynyt rallin Suomen mestaruuksien putki siis katkesi, mutta mitaliputki sai jatkoa neljännen peräkkäisen SM-mitalin myötä. Vuosina 2015 ja 2016 Asunmaa juhli SM2-luokan Suomen mestaruutta, kun taas viime vuonna tuli SM1-luokan mestaruus. Ville Mannisenmäelle nyt tullut kartanlukijoiden pronssi on uran ensimmäinen SM-mitali.

Asunmaa sanoi jo ennen kauden päätösosakilpailua, että ei juurikaan mieti sitä tuleeko kaudesta hopeinen vai pronssinen mitali, kunhan kausi vaan päättyisi onnistuneeseen suoritukseen viimeisen osakilpailun osalta. Viides sija yleiskilpailusta Turun ja Salon seudulla ajetusta SM Teijo Talot Rallista ei kuitenkaan sellainen ollut, eikä sijoitus todellakaan alavutelaista miellyttänyt.

– En oikein tiedä. Ei se ole sellaista mitä sen pitäisi olla. Joku siinä tökkii nyt pahasti, Asunmaa ihmetteli kilpailun jälkeen.

Kilpailun kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella Asunmaa nousi neljänneksi ohi Juha Salon 0,1 sekunnin turvin. Kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle Asunmaa ajoi päivän parhaat ek-sijoituksensa ollen toinen ja kolmas, napaten lopulta neljännen sijan haltuunsa 2,8 sekunnin erolla ennen Saloa. Maalissa odotti kuitenkin tieto 10 sekunnin aikarangaistuksesta, joka johtui myöhästymisestä viimeiseltä aikatarkastusasemalta. Näin sijoitus putosi pykälän verran alaspäin viidenneksi.

– Eihän tämä kauden tekeminen ole ollut kovin vakuuttavaa, mutta koitetaan parantaa tulevaisuudessa, SM-sarjan kauden seitsemästä osakilpailusta yhden voittanut ja yhteensä kolme kertaa palkintopallille noussut Asunmaa käänsi katseet jo tulevaan.

Kauden päätteeksi oli aika lausua kiitokset.

– Iso kiitos kuluneesta kaudesta niin Hannu Lehessaarelle, huoltoporukalle, kuin yhteistyökumppaneillekin, Asunmaa päätti.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com