Atro Määtän Kouvolaan valmistautuminen vaati kärsivällisyyttä – “Ei voinut odottaa”

27.8.2020 / 05:28
Atro Määttä RallyX Nordic -sarjan osakilpailussa Kouvolassa 2018 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Yksi asia ainakin on varmaa, kun rallicrossin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu Kouvolan Tykkimäessä lauantaina käynnistyy. Nimittäin se, että kotiradallaan kilpailevalla Atro Määtällä on MM-sarjan Kouvolan osakilpailuihin osallistuvista kuljettajista ylivoimaisesti eniten kokemusta Kouvolan radasta.

Atro Määttä, 46, on menestyksekkäällä urallaan ajanut Kouvolan Tykkimäessä MM-sarjaa, EM-sarjaa, RallyX Nordic -sarjaa, sekä kotimaista SM-sarjaa. Kun kesäkuussa uutisoitiin, että Kouvolassa tullaan tänä vuonna ajamaan MM-osakilpailu kuuden vuoden tauon jälkeen, Määtän kiinnostus kilpailua kohtaan tottakai heräsi heti, mutta ilmoittautumisen osalta “papereita” ei kuitenkaan laitettu aivan välittömästi eteenpäin.

– Kyllähän sitä hetken aikaa mietti ensin. Sitten kun sulatteli sitä ajatusta, niin alkoihan se kilpailu vähän enemmän sytyttämään. Alettiin selvittämään, että millainen operaatio se on ja mitä se vaatii, että sinne pääsee ajamaan. Sitten laitettiin tallissa valot päälle ja alettiin hommiin, Määttä muistelee alkukesän tapahtumia UrheiluUutiset Motorsportin haastattelussa.

Määttä osallistui Kouvolassa ajettuihin rallicrossin EM-osakilpailuihin vuosina 2010, 2012 ja 2013, sekä MM-osakilpailuun 2014. RallyX Nordic -sarja vieraili Kouvolassa vuosina 2018, sekä 2019 ja Määttä oli tottakai molemmilla kerroilla mukana. Kuusi vuotta sitten MM-sarjan osakilpailuun lähteminen oli kaluston puolesta huomattavasti helpompaa kuin nykyisin, ovathan FIA:n vaatimukset tiukentuneet ja erilaisia määräyksiä on paljon.

– Sama ratsu on alla viikonloppuna, millä on aiempina vuosina kilpailtu. MM-osakilpailun takia siihen piti tehdä kuitenkin kaikenlaisia muutoksia, että se olisi sääntöjen mukainen. Aika paljon joutui tekemään, tarkat kun ovat ne määräykset, Määttä taustoittaa.

Edellisen kerran Määttä nähtiin radalla kilpailujen osalta viime vuoden elokuussa, RallyX Nordic -sarjan osakilpailussa Kouvolassa. Testejä tulevaan kilpailuun ei Määtän mukaan ole juurikaan ajettu.

– Kyllä ne ajot on jäänyt aika lailla pakettiautolla ajamiseen. Harjoituksissa sitten näkee, että miten se lähtee kulkemaan, AKM Racing -tiimin Määttä pohti.

Vaikka kokenut Määttä ei olekaan enää viime vuosina aktiivisesti kilpaillut, on kotikaupungin MM-osakilpailuun osallistuminen hänelle iso asia.

– Tietysti se veti mukaan, että kilpailu on tuossa lähellä ja hienoa, että Kouvolaan MM-osakilpailu vielä saatiin. Minulle tämä on hieno tilaisuus päästä näin kovatasoiseen kilpailuun mukaan. Kun Höljesin lähetyksiä tuossa viime viikonloppuna katseli, niin onhan siellä kovia kuljettajia ja kovia laitteita. Sittenhän sen näkee, että miten siellä harrastelija pärjää. Todella kovatasoinen kilpailu tulee varmasti, Määttä ennakoi.

Vaikka Määttä ilmoittautumisen hyvissä ajoin jättikin ja koko kesä on tehty töitä sen eteen, että Kouvolan MM-osakilpailut elokuussa olisi mahdollista ajaa, niin FIA:n nykysysteemi piti Määttää ja tiimiä melkoisessa epävarmuudessa koko kesän ajan.

– Sehän selvisi vasta kolme viikkoa ennen kilpailua, että pääseekö mukaan vai ei. Se oli vain alettava laittamaan autoa kuntoon, ei voinut odottaa niin pitkälle, että miten käy. Ja sitten kun koronan takia on aina olemassa se vaara, että perutaanko kilpailu vai ei. Kyllähän se paketin kasaan saaminen tietysti vaikeaa oli, mutta henki oli hyvä, kaverit auttoi asiassa ja selvitti, että miten saataisiin asiat järjestymään, Määttä taustoittaa.

 

Atro Määttä juhli Supercar-luokan Suomen mestaruutta Kouvolassa elokuussa 2017 (Kuva: Jari Hotti).

 

 

“Täysillä lasketaan niin kuin aina”

Rallicrossin MM-sarja käynnistyi vuonna 2014 ja historian neljäs osakilpailu ajettiin Suomessa ja Kouvolassa kesäkuussa. Mukana oli 24 kuljettajaa, joista seitsemän Suomesta. Määttä kirjautti kahdesta ensimmäisestä alkuerästä tuloksen, mutta kolmas ja neljäs alkuerä päättyivät keskeytyksiin.

– Oltiin saatu auto kasaan edellisenä yönä ja minkäänlaista testiä ei ehditty ajamaan. Alusta ei ollut vielä valmis, niin se sitten hypyssä pohjasi sen verran rajusti, että etupalkista alkoi hajoamaan ja siitä ne ongelmat sitten alkoivat. Harjoitukset näytti ihan hyvältä, oli kohtuu hyviä aikoja. Sitten kun tuli vauhtia lisää hypylle, niin hyppäsi pitkälle ja löi niin rajusti maahan, runko vääntyi keulasta, kelkat ja muut. Olisi pitänyt yksi testi saada ennen kilpailua alle, se olisi auttanut, Määttä muistelee.

RallyX Nordic -sarjan osakilpailussa Kouvolassa elokuussa 2018 Määttä aloitti alkuerät hienosti, ajamalla ensimmäisessä alkuerävaiheessa kuudenneksi nopeimman ajan. Toisessa alkuerälähdössä tuli kuitenkin ulosajo ja keskeytys, eikä Määttää radalla enää sen jälkeen siinä kilpailussa nähty. Tuo ulosajo kaatoi menestyshaaveet myös vuotta myöhemmin ajetussa Kouvolan RallyX Nordic -osakilpailussa. Silloin ajot päättyivät moottoririkkoon jo harjoituksissa.

– Vuosi sitten ajoin kaiteeseen ja sen seurauksena moottorin lohko halkesi. Asiaa ei silloin kuitenkaan huomattu ja nyt sitten kun alkoi moottorista vuotamaan öljyä, niin huomasimme vauriot, Määttä harmitteli UrheiluUutiset Motorsportin haastattelussa elokuussa 2019.

Määttä myöntää, että noista kahdesta viimeisimmästä Kouvolassa ajetusta kansainvälisestä kilpailusta ja pettymyksestä, erityisesti viime vuoden osalta, jäi ehdottomasti nälkää, jota kokenut kuljettaja pääsee nyt “ruokkimaan”.

– Jäihän se tottakai harmittamaan. Toivottavasti nyt kalusto kestäisi ja päästäisiin ajamaan myös varsinaiseen kilpailuun.

Kouvolassa mukana on 19 kuljettajaa, joista alkuerien jälkeen 12 parasta etenee semifinaaleihin. Alkueriä ajetaan, aivan kuten Höljesissä viime viikonloppuna, kolme per päivä, kun normaalisti MM-sarjassa on ajettu neljä alkuerää.

– Jännityksellä odotetaan tulevaa kilpailua. Lauantaina se sitten nähdään, että miten käy. Tosi hienoa, että pääsee ajamaan ja mielenkiintoista nähdä miten laitteet käyttäytyy. Sen tietää, että vauhti tulee olemaan kovaa ja parhaaseen mahdolliseen ajosuoritukseen pitää pystyä, parempaan mihin koskaan on yltänyt, että jos siellä meinaa johonkin ehtiä. Täysillä lasketaan niin kuin aina, Määttä vakuuttaa.

Rallicrossin MM-sarjan kauden kolmas ja neljäs osakilpailu ajetaan Kouvolassa tulevana viikonloppuna. Samalla tehdään myös kuljettajapuolella suomalaista rallicross-historiaa, sillä Atro Määtästä tulee historian ensimmäinen suomalaiskuljettaja, joka on osallistunut kahteen Suomessa ajettuun MM-osakilpailuun Supercar-luokassa.

Atro Määttä, 46

Rallicrossin Supercar-luokan Suomen mestari 2009, 2011, 2012 ja 2017
SRC-luokan Suomen mestari 2005 ja 2007
Jäärata-ajon Suomen mestari 1999

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit