Audi-sarjassa ajava Joonas Lappalainen: ”Tavoitellaan voittoa”

8.9.2016 / 18:33
Joonas Lappalainen ajoi keväällä Nürburgringillä sijat kaksi ja kolme. Nyt tavoitteena on voitto. (kuva: Audi Sport)

[ A- ] / [ A+ ]

Audi Sport TT Cup jatkuu tulevana viikonloppuna. Joonas Lappalainen suuntaa kauden viidenteen kisaviikonloppuun Saksan Nürburgringille, jossa ajetaan osakilpailut lauantaina ja sunnuntaina. 

18-vuotias vantaalainen tavoittelee tiukasti sarjan mestaruutta, ja lähtee sarjan pitkän kesätauon jälkeen radalle yhteispisteiden sijalta kolme.

– Lähes parin kuukauden ajotauko on nyt takana, ja tämä aika on keskitytty enimmäkseen ylioppilaskirjoituksiin, sanoo arvostettua Ressun lukiota käyvä Lappalainen.

– Nürburgring on hyvä rata. Keväällä onnistuin siellä, ja nyt tavoittelemme samaa. Tauon aikana on toki käyty myös ajamista läpi ja mietitty millä osa-alueilla pitää vielä parantaa. Pari uutta kikkaa on nyt taskussa. Katsotaan miten ne toimivat. Etenkin mutkista ulostulo on ollut vähän ongelma, ja olen joutunut käyttämään liikaa rengasta, Lappalainen valottaa.

Neljän viikonlopun ja kahdeksan osakilpailun jälkeen pistetilanne on tämä: Dennis Marschall 158, Sheldon van der Linde 151, Joonas Lappalainen 147, Nicklas Nielsen 134 ja Emil Lindholm 113. Lappalainen on voittanut kauden aikana yhden osakilpailun ja noussut palkintokorokkeelle jo viisi kertaa.

– Näiden kavereiden kanssa se tiukin kilpailu taas käydään. Kyllä kovia kuskeja ovat kaikki. Kuusi kisaa on vielä jäljellä, joten kaikki on aivan auki. Lähdetään tavoittelemaan voittoa, enkä näe sitä mitenkään mahdottomana, kunhan kaikki palaset vaan loksahtavat kohdalleen. Perjantain harjoitusten jälkeen on taas viisaampia, Lappalainen sanoo.

Sarjan autot ovat teknisesti identtisiä, ja kuljettaja voi tehdä vain pieniä ajettavuuteen ja ajotyyliin liittyviä muutoksia. Audi Sport TT Cup on ensimmäinen porras Audin tukemassa rata-autoilun ”portaikossa”. Autojen 2.0 TFSI -moottori tuottaa 310 hevosvoimaa. Tämän vuoden sarjaan haki peräti 126 kuljettajaa 36 maasta, ja sarjaan valittiin 16 vakituista kuskia. Lisäksi osakilpailuissa on mukana on aina maksimissaan kahdeksan ns. vierailevaa kuskia.

Lähde: Joonas Lappalaisen tiedote


Facebook kommentit