Audi toteuttaa Ekströmin toiveen – Ruotsalaismestari jättää jäähyväiset DTM:lle kauden avauksessa

19.4.2018 / 06:30
Mattias Ekströmin Audi jäähyväiskilpailussa toukokuussa (Kuva: Audi Mediacenter).

[ A- ] / [ A+ ]

Mattias Ekström jättää toukokuussa jäähyväiset rata-autoilun DTM-sarjalle näyttävällä tavalla. Sarjan kaksinkertainen mestarikuljettaja osallistuu Audilla Hockenheimin radalla ajettavaan kauden avausosakilpailuun.

17 vuoden ajan DTM-sarjassa kilpaillut Mattias Ekström, 39, ilmoitti tammikuussa, että hän tulee tänä vuonna ja jatkossa keskittymään rallicrossin MM-sarjaan, niin kuljettajana, kuin oman tiiminsä isäntänäkin. DTM, sarja jonka mestaruuden Ekström voitti vuosina 2004 ja 2007, oli siis ruotsalaiskuljettajan osalta taakse jäänyttä elämää.

Ekström kuitenkin koki, ettei pystynyt jättämään oikeanlaisia jäähyväisiä sarjalle ja sen faneille, koska viime kauden viimeisen osakilpailun aikaan hän ei vielä tiennyt kauden 2018 kuvioista.

– Mattias päätti talvella lopettaa ainutlaatuisen DTM-uransa ja hän myös sanoi meille, että haluaisi kovasti jättää DTM-faneille jäähyväiset jollain erikoisella tavalla. Siitä se idea jäähyväisviikonlopusta sitten syntyi. Luulen, että hänen, DTM:n, fanien, sekä tottakai Audin kannalta on upeaa, että hän asettuu lähtöruudukkoon vielä kerran, Audi Motorsportin johtaja Dieter Gass hehkuttaa tiedotteessa.

Ekström tulee osallistumaan Audin seitsemäntenä kuljettajana Hockenheimin radalla Saksassa toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettavaan kauden avausosakilpailuun, mutta hän ei kuitenkaan taistele sarjan pisteistä. Ekström ei myöskään tule ajamaan testejä ennen Hockenheimin kilpailua.

– Mattias on aina sopeutunut uuteen autoon nopeasti. Olen varma, että hänen jäähyväiskilpailussaan hän ei tule vain kruisailemaan, vaan noudattamaan mottoaan “go hard or go home, mene kovaa tai mene kotiin” kaikin puolin, Gass uskoo.

Ekström osallistui vuosina 2001-2017 yhteensä 195 DTM-kilpailuun, voitti niistä 23, ajoi 20 paalupaikkaa, 18 kilpailun nopeinta kierrosta, saavutti yhteensä 1219 pistettä ja on kaikkien aikojen menestynein Audi-kuljettaja DTM:ssä. On täysin selvää, että vaikka Hockenheimissa toukokuussa juhlan aihetta tarjoaakin uuden kauden odotettu avaus, niin Ekströmin jäähyväiset tulevat keräämään suurimman huomion niin median, kuin katsojienkin puolelta.

– Oletan, että tulen kirjoittamaan nimikirjoituksia enemmän sen viikonlopun aikana kuin normaalisti koko kauden aikana yhteensä. Mutta olen onnellinen saadessani tehdä sen. On upeaa, että Audi mahdollisti tämän minulle. 17 huikean DTM-kauden jälkeen oli todella vaikea päätös jättää sarja taakseen. Päivä jolloin se julkistettiin, on urani yksi tunteellisimmista päivistä, Ekström myöntää.

DTM-kausi käynnistyy Hockenheimin radalla Saksassa 5.-6. toukokuuta.

 

Terästarvike banneri 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit