MOTORSPORT

Australialaiskuljettaja sairastui vakavasti – RX Academylta tsemppiterveiset videon muodossa

Rallicrossin RX Academy -sarjan historian kaikissa kahdeksassa osakilpailussa ennen viime viikonloppuna ajettua Kouvolan osakilpailua mukana ollut Troy Dowel ei pystynyt osallistumaan Kouvolan osakilpailuun vakavan sairauden takia.

Troy Dowelin Facebook-sivulla julkaistiin viime perjantaina tiedote, missä kerrottiin australialaisen voinnin menneen erittäin huonoksi matkalla Irlantiin edellisellä viikolla. Viime viikon maanantaina Dowel oli mennyt sairaalaan tutkimuksiin ja neljän päivän aikana tehtyjen useiden testien jälkeen Dowelilla diagnosoitiin akuutti leukemia.

Tänään tiistaina Dowelin tiedotettiin siirtyneen hoidettavaksi kotimaahansa Australiaan, missä hän aloittaa kemoterapiahoidot keskiviikkona. Tiedotteen mukaan Dowelin mieliala on noussut viime päivinä ja hän on valmis hoitoihin, mutta tottakai kova halu takaisin kilpa-autoilun pariin on jo kova. Samalla Dowel ja hänen taustavoimansa kiittivät RX Academya siitä videosta, missä RX Academyn kuljettajat, sekä henkilökunta lähettävät tsemppiterveisensä Dowelille. Videon voit katsoa alapuolelta.

– Ajatuksemme ovat Troyssa, joka on tehnyt kovasti töitä RX Academyssa kehittääkseen hänen taitojaan. Troy on erittäin pidetty ihminen varikolla. Meillä kaikilla on häntä ikävä ja toivomme hänelle parasta, sekä nopeaa toipumista, RX Academyn johtaja Jussi Pinomäki sanoi Kouvolan kilpailun alla.

Ennen Kouvolan osakilpailua RX Academy -sarjaa oli ajettu viime ja tänä vuonna kahdeksan kilpailua ja niissä kaikissa Dowel oli mukana. Viime vuonna Dowel sijoittui sarjan loppupisteissä kuudenneksi ja paras osakilpailusijoitus tuli Jalasjärvellä, missä Dowel oli neljäs. Kuluvalla kaudella Höljesissä viidenneksi ajanut Dowel oli ennen Kouvolan osakilpailua sarjan pisteissä seitsemäntenä.

 

 

A big thank you to the RX Academy for the special video they did for Troy. Troy is in the Monash Medical Centre and will start Chemotherapy tomorrow. His spirits are up and he is ready for treatment but just desperate to get back racing. Thank you everyone for your lovely messages of support.

Julkaissut Troy Dowel Rx Maanantai 27. elokuu 2018

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com