Auton tekniikkaongelmat veivät Röyhkiöltä Cup-mestaruuden – “Tunnelmat ovat aika surkeat”

24.9.2017 / 21:02
Näin pienestä se oli kiinni, rallin Nuorten Cupin mestaruus (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin Juniorimestaruussarjan ohessa ajettu Nuorten Cup päättyi lauantaina Muuramessa ajetun Riihivuori Rallin merkeissä.

Aleksi Röyhkiö, 17, teki kisassa vahvan ajosuorituksen ja nousi EK2:n pohja-ajallaan luokkansa kärkeen. Hallussa oli 10,7 sekunnin johtoasema ennen viimeistä pätkää. Kyseinen pitkä erikoiskoe muutti rajusti tuloslistaa, sekä muokkasi myös Cupin sarjataulukkoa kärjen osalta. Röyhkiö ja kartanlukija Kari Kemppinen kärsivät teknisistä ongelmista, jonka vuoksi he menettivät luokkavoiton ja samalla sarjan mestaruuden.

– Tunnelmat ovat aika surkeat. Putosin omassa luokassa toiseksi, eroa jäi 2,4 sekuntia. Pakoputki alkoi vuotaa ja sitten se katkesi kokonaan viimeisen pätkän puolivälissä. Sen jälkeen auto ei enää vetänyt kunnolla. Tulin loppuun asti sen minkä pääsin, mutta aikaa hukkui paljon, Röyhkiö harmitteli kilpailun jälkeen.

Lopulta Cup-voitto karkasi ylöjärveläisen hyppysistä yhdellä pisteellä, kun Röyhkiön ja mestariksi ajaneen Roni Kaupin välistä kolme kilpakumppania keskeytti viimeisellä erikoiskokeella.

– Kesäkaudella on ollut paljon vastoinkäymisiä, mutta tämän kisan lopun tapahtumat kertoivat siitä, että meidän autokunta ei nyt todellakaan ollut onnettaren suosiossa, Röyhkiö päätti.

Teksti: Jarno Saari, Aleksi Röyhkiön tiedotus


Facebook kommentit