MOTORSPORT

Autosport: Volkswagen sittenkin vielä mukaan rallin MM-sarjaan kaudella 2017?

Soutaminen ja huopaaminen Volkswagenin rallitoiminnan ympärillä jatkuu. Brittiläisen Autosport-lehden keskiviikkona julkaiseman uutisen mukaan Volkswagen Motorsport käy yhä neuvotteluja FIA:n kanssa siitä, että saksalaismerkin vuoden 2017 WRC-auto nähtäisiin mukana rallin MM-sarjassa yksityistiimin rahoittamana siitäkin huolimatta, että auton luokitusta ei tehty määräaikaan mennessä.

Autosportin haastattelussa Volkswagen Motorsportin johtaja Sven Smeets sanoo, että neuvottelut FIA:n, sekä mahdollisten sijoittajien kanssa ovat yhä käynnissä ja realistinen tavoite sille, että uudet Volkswagen Polo WRC:t nähtäisiin jonkun yksityistiimin pyörittämänä kilpailukäytössä rallin MM-sarjassa, on ajoitettu huhtikuulle ja Korsikan osakilpailuun.

Smeetsin mukaan Volkswagen käy neuvotteluja FIA:n kanssa siitä, että uusille Poloille annettaisiin ikään kuin poikkeuslupa tulla sarjaan mukaan kesken kilpailukauden, vaikka luokitusta ei tehty kauden alla määräaikaan mennessä.

– Tälläistä ei ole koskaan aiemmin tehty, joten on selvää, että tarvitsemme jotain poikkeuksellista, jotta olisi mahdollista saada autot mukaan kilpailuun, Smeets sanoo.

Volkswagen Motorsportia ei siis tulla näkemään mukana rallin MM-sarjassa vuosien 2013-2016 tavoin tehdastallina, se on tullut jo selväksi. Mutta jossain yksityistiimissä Volkswagenin vuoden 2017 sääntöjen mukaan rakennetut ns. uuden sukupolven WRC-autot olisi mahdollista nähdä, mikäli luokitukseen liittyvissä asioissa päästään yhteisymmärrykseen. Aiemmin vahvat huhut olivat tuomassa Volkswagenit MM-sarjaan qatarilaisen Nasser Al Attiyahin projektin kautta, mutta tämä kuvio ei ole enää mukana vaihtoehdoissa.

– Voin kertoa ja vahvistaa, että emme neuvottele enää heidän kanssaan, Smeets paljastaa Autosportin haastattelussa.

– Tämä helpottaa pistämään huhuille lopun. Käymme neuvotteluja nyt muiden tahojen kanssa ja tätä asiaa kohtaan on olemassa kiinnostusta. Mutta juuri nyt meidän pitää saada kuntoon asioista se tärkein, Smeets viittaa FIA:n kanssa käytäviin neuvotteluihin Polon luokituksesta.

Toisaalta vaikka FIA ja WRC olisivatkin kiinnostuneita näkemään Volkswagenin mukana rallin MM-sarjassa, vaikkakin yksityistiimin pyörittämänä, niin myöhäisen luokituksen myöntäminen uudelle autolle vaatii muiden rallin MM-sarjan tallien hyväksynnän. Mikäli yksikin talleista, Citroen, M-Sport (Ford), Hyundai tai Toyota vastustaa sitä, niin Volkswagenin WRC-autoja ei MM-sarjassa kaudella 2017 nähdä.

Lue myös! Petter Solberg vaihtaa Poloon – Volkswagen vahvasti mukana (11.1.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Kuva: Volkswagen Motorsport
Lähde: Autosport

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com