Autourheilun juniorimaajoukkueessa 15 kuljettajaa rallista, rallicrossista ja rata-autoilusta

3.12.2017 / 12:17
Autourheilun juniorimaajoukkue 2018, urheilijat ja valmennus (Kuva: AKK / Arto Markkanen).

[ A- ] / [ A+ ]

Autourheilun juniorimaajoukkueen kauden 2018 kokoonpano julkistettiin perjantaina. Mukana on yhteensä 15 kuljettajaa niin rallista, rallicrossista, kuin rata-autoilustakin.

Suomalainen autourheiluakatemia on ainutlaatuinen kokonaisuus maailmassa ja kansakunnan kokoon nähden tulokset ovat vakuuttavia. Päättyneellä kaudella suomalaiset saavuttivat enemmän MM-pisteitä rallissa ja Formula 1 -sarjassa kuin mikään muu kansallisuus. Tuolle pohjalle luodaan entistä enemmän pysyvyyttä ja jatkumoa.

– Odotukset ovat todella korkealla tulevia vuosia silmällä pitäen. Meillä on jälleen valmennusryhmässä mukana sellaisia kavereita, joilla on realistiset mahdollisuudet päästä lajeissaan aivan maailman huipulle asti ja jatkaa entisten akatemialaisten perintöä, kuvailee juniorimaajoukkueen päävalmentaja Tuomo Nikkola.

AKK Driver Academyn huippuvalmennuksen ovat käyneet aikoinaan läpi mm. Valtteri Bottas, Kimi Räikkönen, Esapekka Lappi ja Teemu Suninen. Autourheilun kansallisen lajiliiton valmennustoiminta vankistuu ensi vuonna rallicrossin ja rata-ajon osalta. Suomalainen valmennusosaaminen autourheilussa on kansainvälisesti erittäin arvostettua.

– Meillä on pieneksi maaksi valtavan pitkät perinteet ja kokemuspohja autourheilusta, mikä näkyy suoraan valmennuksen ja valmentajien huippuosaamisessa, sekä tietotaidossa. Vuosien saatossa on huomattu, mitkä metodit toimivat ja mitkä eivät, sekä on löydetty myös runsaasti uusia harjoitusmuotoja ja -oppeja, Nikkola summaa.

Autourheilun juniorimaajoukkueen esittäytymistilaisuudessa mukana ollut MM-rallikuljettaja Jari Huttunen pitää akatemian vaikutusta uraansa suurena.

– AKK Driver Academy on ollut urallani merkittävä pitkäaikainen tuki. Ilman sitä tuskin olisin osannut ratkoa kuljettajana kohtaamiani haasteita. Valmentautumisen hyöty on ollut laajaa ja vienyt minua eteenpäin joka osa-alueella, kiittelee Hyundain kuljettajakehitysohjelmaan tänä vuonna valittu lahjakkuus.

AKK Driver Academy – Autourheilun juniorimaajoukkue 2018

Jari Huttunen, 23, Hyundain tehdaskuljettaja WRC2-luokassa
Antti Linnaketo, 38, Huttusen kartanlukija
Henri Hokkala, 23, ralli
Aleksi Röyhkiö, 17, ralli
Jesse Kallio, 18, rallicross
Juho Valtanen, 21, kartingin MM-pronssimitalisti
Juuso Puhakka, 19, F4-formulasarjan kuljettaja, kartingin NEZ-mestari 2014
Paavo Tonteri, 17, kartingin Saksan mestari ja Vuoden Karting-kuljettaja 2016, SM-kultaa 2014
William Alatalo, 15, kartingin Suomen mestari 2016
Elias Seppänen, 14, kartingin Suomen juniorimestari 2016
Luka Nurmi, 13, kartingin SM-hopeamitalisti 2017
Niko Perttala, 14, kartingin SM-pronssimitalisti
Nikolas Pirttilahti, 14, kartingin Suomen mestari 2017
Axel Saarniala, 15, karting
Riku Salmenautio, 14, karting

Teksti: AKK Driver Academyn tiedote


Facebook kommentit