Baumschlagerille jälleen kakkossija Polo WRC:llä – “Osuma kiveen rikkoi jarrut”

25.7.2017 / 08:03
Raimund Baumschlager ajoi Weiz Rallissa VW Polo WRC:llä toiseksi (Kuva: Harald Illmer).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin viimevuotisella Volkswagen Polo WRC:llä Itävallan rallimestaruussarjassa kilpaileva kokenut Raimund Baumschlager ajoi viime viikonloppuna Weiz Rallissa toiseksi. Kyseessä oli Baumschlagerille Polo WRC:llä jo kauden toinen kakkossija.

Urallaan 11 Itävallan rallimestaruutta (kaikki 2000-luvulla, viimeisin 2015) voittanut Raimund Baumschlager, 57, on nyt ajanut Sebastien Ogierin viimevuotisella Volkswagen Polo WRC:llä kolme rallia Itävallan mestaruussarjassa tänä vuonna ja niistä kaksi on päättynyt kakkossijaan. Edellinen osakilpailu, kesäkuussa ajettu Schneebergland Ralli, päättyi jo toisella erikoiskokeella tapahtuneen ulosajon seurauksena.

Weiz Rallissa ennen kahta viimeistä erikoiskoetta Baumschlager oli jäänyt kärjessä ajaneesta Hermann Neubauerista 20,8 sekuntia. Ongelmat Polon jarrujen kanssa aiheuttivat päänvaivaa rallin loppuvaiheessa ja esimerkiksi rallin päättäneen vajaan 10-kilometrisen erikoiskokeen Baumschlager joutui ajamaan läpi ilman takajarruja. Aikaa kului, lopputuloksissa Neubauerin voittomarginaali painui yli kahden minuutin, mutta Baumschlager onnistui kuitenkin säilyttämään toisen sijansa reilun minuutin erolla ennen kolmanneksi ajanutta Niki Mayr-Melnhofia.

– Todennäköisesti osuma kiveen rikkoi jarrut toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. Kuulin valtavan pamauksen ja ajattelin jo pysähtyä, mutta onnistuimme kuitenkin jatkamaan kisaa. Piti vain taistella ja rukoilin, että selviäisimme maaliin asti. Olen enemmän kuin onnellinen tästä tuloksesta, Baumschlager kommentoi Volkswagen Motorsportin tiedotteessa.

Neljälle erikoiskokeelle nopeimman ajan Weiz Rallissa ajanut Baumschlager on nyt Itävallan mestaruussarjan pisteissä kolmantena (67 pistettä), 14 pistettä sarjaa johtavasta Neubauerista (81) jääneenä.

Weiz Rallin yleiskilpailun tulokset

1) Hermann Neubauer (AUT) Ford Fiesta RS WRC 1.36.00,5
2) Raimund Baumschlager (AUT) Volkswagen Polo WRC + 2.01,3
3) Niki Mayr-Melnhof (AUT) Ford Fiesta R5 + 3.09,3
4) Dominik Dinkel (GER) Skoda Fabia R5 + 4.55,8
5) Ondrej Bisaha (CZE) Ford Fiesta R5 + 5.22,4
6) Vojtech Stajf (CZE) Skoda Fabia R5 + 5.48,0
7) Jari Huttunen (FIN) Opel Adam R2 + 7.36,2

Lue myös! Huttunen loistavassa vauhdissa Itävallan asfaltilla – ”Vaikein mitä on tähän asti ajettu” (24.7.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit