Baumschlagerilta kaksi uutta Poloa EM-sarjaan – Unkarilaisyllättäjä yksi kuljettajista

13.12.2018 / 05:18
Norbert Herczig ja Ramon Ferencz (Kuva: MOL Racing Team).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin EM-sarjassa R5-luokan autot ovat tunnetusti pääroolissa, joten on selvää, että Volkswagenin uusia Polo GTI R5 -autoja tullaan näkemään tässä eurooppalaisessa arvosarjassa mukana ensi kaudella. Yksi EM-sarjan Volkswagen-kuljettajista ensi kaudella on kokenut unkarilainen, MOL Racing Teamin Norbert Herczig.

Rallin maailmassa suuresti odotetun Volkswagenin Polo GTI R5 -auton debyyttikilpailu oli lokakuussa ajettu Espanjan MM-ralli. Ensimmäiset asiakkaille toimitettavat uudet Polot vastaanotti marraskuussa Itävallan 14-kertainen rallimestari ja omaa RBR-tiimiään pyörittävä Raimund Baumschlager, jolle näitä uutuusautoja meni kolme kappaletta.

Baumschlagerin tiimi on kilpaillut viime vuosina Skoda Fabia R5 -autoilla ja tiimi sai myös runsaasti julkisuutta, kun Baumschlager itse osallistui Itävallan rallisarjaan kaudella 2017 Sebastien Ogierin vanhalla Volkswagenin WRC-autolla. Baumschlager kuului myös Volkswagenin uuden R5-auton testiryhmään, joten selvää oli, että RBR-tiimi tulee jatkossa operoimaan juuri näillä uutuusautoilla.

Siinä missä Baumschlagerin tiimi oli ensimmäinen Volkswagenin asiakas, joka näitä uutuusautoja vastaanotti, niin varsin luonnollista oli myös se, että Baumschlagerin tiimin Volkswagenilla ajettiin myös uutuusauton ensimmäinen kilpailu asiakaskäytössä. Kuljettajana toimi Vojtech Stajf, joka Prahan pienoisrallissa Tshekissä sijoittui viidenneksi. Voittokaan ei ollut kaukana, sillä Stajf johti kilpailua varsin ylivoimaisesti vielä ennen viimeistä erikoiskoetta, mutta tshekkikuljettaja sortui viimeisellä erikoiskokeella ajovirheeseen.

 

Raimund Baumschlager ja Juliane Grundl, sekä uusi Volkswagen Polo GTI R5 -auto (Kuva: Volkswagen Motorsport).

 

Unkarilaiskuljettaja unkarilaistiimissä, seitsemän EM-rallia

Baumschlagerin mukaan hänen tiimistään kaksi Poloista kilpailee ensi kaudella rallin EM-sarjassa. Toinen niistä nähdään Norbert Herczigin käsissä. 43-vuotias Unkarin nelinkertainen rallimestari oli ennen kuluvaa vuotta ajanut vuosina 1997-2003 yhteensä yhdeksän EM-rallia pikkuluokissa, mutta nyt unkarilaiskuljettaja ajoi lähes täyden sarjan (kuusi osakilpailua) sijoittuen loppupisteissä kuudenneksi. Herczigin kovimmat suoritukset osuivat kesän sorakisoihin, kun Kreikasta tuli yleiskilpailun toinen ja Kyprokselta kolmas sija.

Herczig kilpaili EM-sarjassa Skoda Fabia R5 -autolla unkarilaisen MOL Racing Teamin väreissä, kuten tulee kilpailemaan myös tulevalla kaudella, mutta Skoda siis vaihtuu Volkswageniin.

– Yhdeksän vuotta sitten olimme ensimmäisiä jotka valitsivat Skoda Fabia S2000 -auton ja sen jälkeen Skoda Fabia R5:n. Olemme saaneet viettää yhdeksän hienoa vuotta yhdessä Skodan kanssa, voittaen Unkarin mestaruuden kolmesti ja nousten EM-sarjassa palkintopallille kaksi kertaa, Herczig hehkuttaa tiimin tiedotteessa.

– Ei ollut helppo päätös tehdä tämä kalustovaihdos, mutta luotan yltäväni samanlaisiin, ehkä jopa parempiin tuloksiin Volkswagenilla, Herczig jatkaa.

Herczigin ja MOL Racing Teamin tarkoituksena on ajaa ensi kauden EM-sarjan kahdeksasta osakilpailusta seitsemän. EM-sarja päättyy ensi vuonna Unkarissa, joten Herczig ja MOL Racing Team pääsevät kauden aikana nauttimaan myös kotikilpailusta. Rallin EM-sarja käynnistyy Azorien saaristossa Portugalissa maaliskuussa. UrheiluUutiset.com seuraa EM-sarjan tapahtumia tiiviisti myös ensi kaudella.

Lue myös! Volkswagenin uusi auto heti lähellä voittoa sen asiakasdebyytissään (10.12.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit