MOTORSPORT

Bell tynkäkisan voittoon

NASCAR-kauden pisin kisa, Charlotten 600 mailin kisa, supistui sääolosuhteiden takia.

Charlotte Motor Speedwaylla ajettu NASCAR-kauden 14:s osakilpailu ei ollut säidenhaltijoiden suosiossa. Kisan lähtö viivästyi ukkosen takia ja kun lopulta päästiin ajamaan, sade keskeytti kisan kun reilut puolet kierroksista oli ajettu.

Joe Gibbs Racingia edustava Toyota-kuski Christopher Bell aloitti kisan kolmannesta ruudusta, johti 90 kierrosta, ja oli kisan toisen vaiheen ykkönen, joten hirveää vääryyttä kisan keskeyttäminen ei aiheuttanut.

Kierroksella 229 Corey LaJoie spinnasi radan toisessa mutkassa. Radan puhdistuksen jälkeen kisa jatkui kierroksella 236. Eturivissä olivat Bell ja edellisen kisan voittanut Brad Keselowski. Uusintastartissa Bell oli hereillä ja kiskaisi seuraavien kierrosten aikana noin kuuden autonmitan verran eroa.

Kierroksella 249 annettiin varoitus salamoinnista ja porukka kerättiin varikolle odottamaan kisan jatkoa. Tässä kohtaa Bell oli pitänyt Keselowskia takanaan kymmenen kierroksen ajan. Ukkosen jälkeen radalle saatiin rankkasade ja vaikka järjestäjät yrittivät kuivattaa rataa sateen väistyttyä, kova kosteus esti pyrkimyksen tehdä se ajoissa.

Päätöksen ansiosta Bell nappasi kauden toisen, ensimmäisen Charlotten 1,5 mailia pitkällä ovaalilla ja koko uransa kahdeksannen voittonsa. Ykkössija oli Bellille tervetullut, sillä hän oli jäänyt edellisessä kuudessa kisassa viisi kertaa kärkikymmenikön ulkopuolelle.

– Tuntuu erittäin hyvältä. Ei ole oikeastaan väliä voittaako, kunhan kisa on ollut hyvä. Tässä kisassa olimme kärjessä ja pystyimme ohittamaan muita. Muutaman kerran menetimme ykköspaikan, mutta pystyimme ottamaan sen takaisin.

– Varikkopysähdykset onnistuivat loistavasti. Tämä oli tiimityötä ja upeaa saada onnistunut kisa. Toivottavasti tämän varaan voidaan rakentaa jatkoa ja olla seuraavissa kisoissa yhtä hyviä, Bell kertoi kisan jälkeen.

Keselowski, jolle kakkossija oli kauden kolmas, uskoi, että vauhti olisi riittänyt voittoon asti, mutta sateen takia todellinen iskukyky jäi selvittämättä.

Kisan kolmanneksi tuli William Byron, joka voitti kisan ensimmäisen vaiheen. Neljänneksi Tyler Reddick ja viidenneksi Denny Hamlin.

Paalulta lähtenyt ja kisan kärjessä yhteensä 74 kierrosta ollut Ty Gibbs oli kuudes.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com