MOTORSPORT

Belov dominoi Novgorodissa, Lappalainen tuskaili starttien kanssa

Konsta Lappalainen koki vaihtelevan viikonlopun Venäjän Nizhny Novgorodissa, kun Formula 4:n Pohjois-Euroopan mestaruussarjan (NEZ) kauden toinen kisakokonaisuus ajettiin kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tuplapaalu aika-ajoissa vaihtui kolmessa kisalähdössä kahteen viidenteen sijaan ja yhteen keskeytykseen.

Konsta Lappalaisen, 17, viikonloppu alkoi sangen hurjalla osoituksella espoolaisen vauhdista, sillä aika-ajot kahteen ensimmäisen kilpailuun olivat tyystin Lappalaisen näytöstä.

– Aika-ajoissa oli puolimärkä keli ja se sopi meille erittäin hyvin. Olimme lopulta aivan ylivoimaisia, sillä paalu irtosi 1,4 sekunnin erolla, Lappalainen kommentoi vauhtiaan.

Ensimmäiset kaksi kilpailulähtöä ajettiin lauantaina. Lähdöt eivät kuitenkaan menneet nuorelta formulakuskilta suotuisien tähtien alla.

– Otin ekassa lähdössä varaslähdön ja tuomaristo antoi niiden johdosta varikon läpiajorangaistuksen. Tipuin sen jälkeen kahdeksanneksi, mutta pystyin napsimaan muutaman sijan ja olin lopulta viides. Toisessa kisalähdössä nostin kytkimen liian nopeasti ylös ja moottori sanoi sen jälkeen sopimuksen irti. Sen jälkeen vielä takaa lähtenyt kilpakumppani (Michael) Belov rysäytti perään, joten se kisa oli siinä, Lappalainen harmitteli.

Sunnuntain kolmanteen lähtöön ladattiin odotuksia siitä, pääsisikö Lappalainen näyttämään oikein kunnolla vauhtinsa myös kisalähdössä. Odotukset nuori suomalainen palkitsi torjuntavoitolla.

– Voin sanoa ihan suoraan, että kolmanteen lähtöön lähteminen jännitti jonkun verran, koska kaksi aikaisempaa olivat menneet penkin alle. Siinä oli paineita ottaa hyvä startti. Lähtö onnistui, mutta jouduinkin siinä sitten muiden kuskien kanssa vähän “hodariin” ja millään puolella ei ollut oikein tilaa ja spinnasinkin sitten. Samalla takasiipi irtosi, mutta pystyin ajamaan kuitenkin ruutulipulle asti, Lappalainen kertasi viimeiseen asti vaihderikkaita tapahtumia.

Seuraavan kerran Lappalainen nähdään tositoimissa Suomessa Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa, kun täysin uusi kotimainen Formula Adacemy Finland -sarja alkaa. Sarjan on tarkoitus toimia suomalaisten juniorikuljettajien ponnahduslautana urallaan eteenpäin ja lopulta huipulle, aina Formula 1 -luokkaan asti. Sarjan kisat ajetaan Rata-SM-sarjan yhteydessä.

Nizhny Novgorodissa ensimmäisen ja kolmannen kilpailulähdön voittoon ajaoi Michael Belov. Sarjaa johtaa Isac Blomqvist, joka nyt nappasi kolmesta kilpailulähdöstä yhtä monta kakkossijaa.

Teksti: Konsta Lappalaisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com