MOTORSPORT

Bensarahojen riittämättömyys nuoren Kankkusen murheenkryyni – “Imaisin tankista pari litraa”

Rallin nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen täyttää tänään tiistaina 2. huhtikuuta 60 vuotta. UrheiluUutiset.com omistaa sivustolla koko päivän Kankkuselle muistelemalla hänen komeaa uraansa.

Juha Kankkusen isä Pekka oli ollut kilpailemassa jäärata-ajoissa Äänekoskella. Kotiin saavuttuaan Pekka pysäköi autonsa Mannilan kartanon pihaan ja pojat, Juha ja vuotta nuorempi Olli, juoksivat isää autolle vastaan. Kun Juha oli huomannut auton penkillä isänsä ajokypärän, oli Juha vetänyt sen päähänsä ja ilmoittanut topakasti:

– Juha Matti Pellervosta tulee rallikuljettaja.

Kyseisestä tilanteesta on olemassa valokuvakin, jonka taakse on kirjoitettu päivämäärä 10.3.1963. Juha Kankkunen oli tuolloin reilut kolme viikkoa vaille neljän vuoden ikäinen. Juha ajoi ensimmäiset harjoituskieroksensa ollessaan kahdeksanvuotias. Aluksi Pekka-isä istui kyydissä neuvoen Juhaa vaihteiden ja polkimien käytössä, mutta varsin nopeasti Juha alkoi pärjätä omillaan.

Ollessaan 12-vuotias Juha sai elämänsä ensimmäisen oman auton. Ongelmia tosin tuotti bensarahojen riittämättömyys.

– Isä osti vanhan kupla-Volkkarin, jolla sain ajaa omalla pihalla. Bensat jouduin ostamaan viikkorahoilla ja eiväthän ne pitkälle riittäneet. Ei auttanut muu kuin vohkia vierailta. Aina kun pihalle tuli auto, minä kävin imaisemassa sen tankista pari litraa. Niillä pääsi taas pörräämään vähäksi aikaa, Juha paljastaa.

Talvella 1972 Juha oli ensimmäistä kertaa isäänsä nopeampi. Isä ja poika Kankkunen ajoivat kilpaa runsaan kilometrin mittaisella radalla viiden kierroksen verran. Isälle tappio oli kova pala nieltäväksi, olihan hän kokenut kilpailija etenkin jäärata-ajon puolella. Kun isä ei tahtonut tulosta uskoa todeksi, niin kilpailu pistettiin viikon päästä uusiksi. Ja jälleen oli poika nopeampi, joten isänkin oli pakko tyytyä “kohtaloonsa”.

“Auto rysähti kylki edellä tallin ovenpieleen”

Äiti ei aina hyvällä katsellut miehensä ja poikansa ajelua pihapiirissä.

– Yhtenä päivänä, se oli joskus 1973 tai 1974, ruvettiin taas ajamaan isän kanssa pihalla kilpaa. Siinä oli sellainen 400 metrin lenkki jota kierrettiin. Puolenpäivän aikaan äiti tuli katsomaan ja suuttui niin vietävästi. Oli kuiva kesäpäivä ja me olimme pöllyttäneet pihaa aika tavalla. Talon seinäkin oli jo ihan musta. Äiti määräsi meidät pesemään koko pytingin. Siinä sitten loppupäivä pestiin taloa, toinen laski vettä letkulla ja toinen jynssäsi. Autoon ei uskallettu koskeakaan, Juha muistelee.

Joskus Kankkusen tilalla pestiin talon seiniä, toisinaan taas korjattiin autotallin ovea.

– Yhtenä talvena Mäkisen Timo oli käymässä meillä ja näytti pihassa miten auton saa vikkelästi talliin, kun heittää sen sinne käsijarrukäännöksellä. Timo tuli vauhdilla kohti tallia, nykäisi käsijarrusta, jolloin auto kääntyi 180 astetta ja laski perä edellä talliin. Kun isä ja Timo menivät sisälle, minäkin koetin miten se käy. Otin vauhtia, vedin käsijarrusta ja auto rysähti kylki edellä tallin ovenpieleen, Juha kuvailee.

70-luvulla Suomessa oli käytössä “kahdeksankympin lätkä”, eli ajokortin saatuaan kuljettaja ei saanut vuoteen ajaa liikenteessä yli 80 km/h nopeutta alueilla missä se muuten oli sallittua. Kyseinen lätkä kiinnitettiin auton takaikkunaan muille liikenteessä liikkuville kuljettajille huomioksi ja samalla se oli myös signaali poliisille, että tässä kulkee liikenteessä tuore ajokortin omistaja.

Myöskään rallia ei voinut ajaa niin kauan, kun kyseinen lätkä takaikkunaa koristi, joten Juhan ralliura kilpailujen osalta käynnistyikin Ruotsin puolella. 18-vuotias Juha valittiin Jyväskylän Urheiluautoilijoiden joukkueeseen, joka lähti Ruotsin Eskilstunaan kilpailemaan paikallista rallijoukkuetta vastaan. Tuo kilpailu ajettiin toukokuussa 1978.

Juhalle debyytti oli onnistunut, sillä hän voitti Ford Escort RS -autollaan oman luokkansa, oli yleiskilpailussa seitsemäs ja ajoi kahdelle erikoiskokeelle pohja-ajan. Ruotsinsuomalainen lehti noteerasi Juhan suorituksen otsikoimalla ralliraporttinsa osuvasti: “Juha Kankkunen, rallisensaatio”.

Juha Kankkunen, 60

Syntynyt 2.4.1959 Laukaassa
Rallin maailmanmestari 1986, 1987, 1991, 1993
MM-hopeaa 1992 ja MM-pronssia 1989, 1990, 1994
162 MM-starttia, 23 voittoa, 75 palkintosijoitusta
1202 MM-pistettä, 699 ek-voittoa
Vuoden urheilija 1993
Vuoden autourheilija 1986, 1987, 1990, 1991, 1993

Lue myös! Näkökulma: Suuri kiitos suurelle mestarille ja idolille, juhlapäivänäsi (2.4.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

Lähteet: Ruutulippu tv-ohjelman juhlakirja “Suuret mestarit”, Ralliautoilun vuosikirja 1986-1987 “Superautojen aika”

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com