MOTORSPORT

Blaney vihdoin voittoon

Sunnuntai-iltana Suomen aikaa ajetussa Iowan NASCAR-kisassa ei tällä kertaa ollut ikäviä loppuhetken yllätyksiä odottamassa Ryan Blaneyta.

Ryan Blaney otti kisan kärkipaikan 88 kierrosta ennen maalia ja pääsi lopulta ylittämään maaliviivan ensimmäisenä. Viikko sitten voitto oli silloinkin lähellä, mutta ykkössija valui käsistä vain kierrosta ennen maalia, kun Blaneyn autosta loppui polttoaine.

Iowan osakilpailun voitto oli Blaneyn kauden ensimmäinen ja uran 11. Iowan 0,875 mailia pitkä rata tuntuu sopivan miehelle, sillä hänellä on nyt ykkössijat kaikista NASCAR-luokista; Craftsman Truck Series -sarjassa voitto tuli vuonna 2012 ja Xfinity-sarjassa kolme vuotta myöhemmin.

Tälläkin kertaa Blaney oli selkeä voittaja, sillä hän ajoi kisan kärjessä neljästi ja johtokierroksia kertyi peräti 201, kun yhteensä kierroksia ajettiin 350.

– Mahtava tapa voittaa täällä. Tämä paikka merkitsee minulle minulle ja perheelleni, Blaney tunnelmoi kisan jälkeen.

– Tiimimme teki tänään hyvää työtä ja automme oli nopea koko kisan ajan ja tuntui, että menomme vain parani illan edetessä. Taktiikkamme onnistui hyvin ja vaikka lopussa pito alkoi heikentyä, se riitti voittoon.

Voittomarginaaliksi jäi 0,716 sekuntia. Kisan toinen oli William Byron ennen Chase Elliottia ja Christopher Belliä.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com