BMW-rallisarjalle oma yhdistys – Ensi kauden uutuutena senioriluokka

4.12.2017 / 14:22
Juha Metsä-Mattilan tyylinäyte Rantarallissa tänä vuonna (Kuva: Marko Kyöstilä).

[ A- ] / [ A+ ]

BMW-autoilla ajettavan BMW Xtreme Rally -sarjan järjestelyistä vastaa jatkossa BMW Xtreme Rally Club Finland ry. BMW-merkkiluokassa ajetaan myös ensi kaudella kuusi osakilpailua. Sarjan uutuuksiin kuuluu senioriluokka.

Pitkän historian omaava BMW-rallisarja uudistui tälle vuodelle, kun sarjassa itsekin kilpaileva hämeenlinnalainen yrittäjä Juha Metsä-Mattila otti sarjan johdettavakseen. Uusi promoottori sai BMW-sarjan hyvään nosteeseen.

– Huomasin melko nopeasti, että sarjan pyörittäminen vaati paljon enemmän aikaa, mitä osasin kuvitella. Myös sarjan talousasiat vaativat selkeyttämistä. Pitkän pohdinnan jälkeen päätimme perustaa sarjan pyörittäjäksi yhdistyksen. Rekisteröity yhdistys tuntui sopivimmalta vaihtoehdolta, sillä tässä ei olla tekemässä mitään bisnestä. Kaikki sarjalle kerätyt varat halutaan käyttää myös jatkossa kuljettajien hyödyksi, yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimiva Metsä-Mattila sanoo tiedotteessa.

– Kerätyillä varoilla katetaan sarjan pakolliset kustannukset ja kaikki loput rahat laitetaan palkintopottiin. Myös kaudella 2018 jaamme tuntuvia raha- ja tuotepalkintoja, Metsä-Mattila taustoittaa marraskuussa rekisteröidyn BMW Xtreme Rally Club Finland ry:n syntyhistoriaa ja toimintaperiaatetta.

– Yrittäjänä elämäni on aika kiireistä ja puhelimeni on usein varattu. Haluan, että kilpailijoilla ja kilpailunjärjestäjillä on aina joku, jonka saa tarvittaessa kiinni. Onneksi sarjan sisältä löytyi halua auttaa, Metsä-Mattila jatkaa.

BMW Xtreme Rally Club Finland ry:n sopimus- ja talousasioista vastaavan Metsä-Mattilan apuna toimivat Sami Laurila, Anssi Luoma-aho ja Riikka Hokkanen. Laurila toimii kilpailijoiden yhteyshenkilönä ja auttaa varsinkin teknisissä asioissa. Luoma-aho on yhdistyksen ja kilpailunjärjestäjien välisenä yhdyshenkilönä, joka pyrkii järjestämään BMW-autoille oman luokan myös sarjan ulkopuolisiin kilpailuihin. Hokkanen toimii yhdistyksen sihteerinä ja tiedottajana. Lisäksi yhdistys käyttää ulkopuolista apua videotuotannossa ja sarjatiedotuksessa.

BMW-sarjan osakilpailut ajetaan myös ensi kaudella Historic Rally Trophy -osakilpailujen yhteydessä. Sarja käynnistyy 20. tammikuuta Hämeenlinnan Lammilla ja toinen talviosakilpailu ajetaan 10. helmikuuta Ähtärissä. Touko–lokakuussa pisteistä ajetaan Mäntsälässä, Orimattilassa, Espoossa ja Urjalassa.

Rallin yleisten sääntöjen muuttumisen myötä myös BMW-sarjassa ajetaan jatkossa vain yhdestä juniorimestaruudesta. Luokkia on kuitenkin myös jatkossa kolme, sillä yleisen ja juniorien lisäksi omista pisteistään ajavat yli 50-vuotiaat senioriluokan kuljettajat. Sarjaan odotetaan 15–20 autokuntaa.

Teksti: BMW Xtreme Rally -sarjan tiedotus


Facebook kommentit