BMW-rallisarjan kauden päätösosakilpailu lauantaina Rantarallissa

7.10.2017 / 09:41
Jere Ämmälä on vahvasti kiinni sarjan yleiskilpailun hopeatilassa (Kuva: Marko Kyöstilä).

[ A- ] / [ A+ ]

Tälle vuodelle uudistuneen BMW Xtreme Rally -sarjan päätösosakilpailu ajetaan tänään lauantaina Mynämäen ympäristössä. Rantaralliin starttaa 13 BMW-merkkiluokan kuljettajaa.

Laihian UA:n Veli-Matti Havelin varmisti BMW Xtreme Rally -sarjan yleisen luokan mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa, joten hän ei ole mukana päätösosakilpailussa. Havelinin kakkosohjaaja Lasse Hirvijärvi ei kuitenkaan jätä Mynämäen kilpailua väliin, sillä kakkosohjaajien mestari ajaa kauden päätteeksi kauden ensimmäisen BMW-sarjan osakilpailun. Pohjanmaalainen ajaa BMW-luokkalaisen kärjessä numerolla 77.

Sarjan kesäkauden avanneen Perniön osakilpailun voittanut ja Pohjanmaa-rallissa Havelinin jälkeen toiseksi sijoittunut B-juniori Jere Ämmälä on lähes varma B-juniorien mestari ja numerolla 87 ajava Raision UA:n kuljettaja on vahva ehdokas myös yleisen luokan hopeamitalistiksi. A-juniorien mestaruudesta kamppailevat Ahveniston AU:n Juha Metsä-Mattila ja Vaasan UA:n Joni Nieminen.

Naantalin Seudun UA:n järjestämä Rantaralli on myös Historic Rally Trophy -sarjan päätösosakilpailu. Rallin kilpailukeskus on Mynämäen lukiolla ja ensimmäiset ralliautot lähtevät reitille kello 10.00. Rantarallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 65 kilometriä.

Teksti: BMW Xtreme Rally -sarjan tiedote


Facebook kommentit