MOTORSPORT

BMW-rallisarjan kesäkauden avaus kaasutellaan Mäntsälän ympäristössä

Talven osakilpailuissa kovuutensa ja tasaisuutensa osoittaneen BMW-rallisarjan kesäkausi käynnistyy 12. toukokuuta ajettavalla Mäntsälä Rallilla.

BMW-sarjan osakilpailut ajetaan myös tällä kaudella Historic Rally Trophy -osakilpailujen yhteydessä. BMW- ja HRT-sarjat käynnistyivät tammikuussa Lammilla ja toinen talviosakilpailu ajettiin helmikuussa Ähtärissä. Mäntsälän jälkeen pisteistä ajetaan kesällä ja syksyllä Orimattilassa, Espoossa, sekä Urjalassa.

Sarjan ennakkosuosikkeja ovat AL-Härmän Anssi Valkonen, hallitseva mestari Veli-Matti Havelin (Laihian UA) ja vuoden 2016 mestari Sami Grönthal (Nurmijärven UA). Yleiskilpailun voitosta ajavat myös senioreissa kilpaileva vuosien 2008 ja 2012 mestari Timo Bäck (Lapuan UA) ja vuoden 2014 mestari Tommi Harju (Valkealan UA). Yleisen luokan mestaruuden lisäksi BMW-sarjassa ajetaan juniorimestaruudesta ja yli 50-vuotiaiden kuljettajien seniorimestaruudesta.

Avausosakilpailussa kärjen muodostivat Valkonen, Havelin ja Harju, kun voittotaistelussa mukana ollut Bäck ulkoili viimeisellä erikoiskokeella. Ähtärissä kärkikolmikon muodostivat Havelin, Bäck ja Valkonen. Hallitseva mestari Havelin johtaa talven jälkeen BMW-sarjaa kahden pisteen erolla Valkoseen. Bäck johtaa senioreita ja junioreissa Juha Metsä-Mattila, sekä Juha Jokiaho starttaavat kesäkauden avaukseen tasapistetilanteessa.

Mäntsälästä Riihenmäen koululta käynnistyvässä kesäkauden sarja-avauksessa ajetaan kuusi erikoiskoetta. Kello 11.00 matkaan lähtevässä ralliletkassa on lähes 200 autoa. BMW-sarja ajaa numeroilla 101–115 käännetyssä paremmuusjärjestyksessä, eli Havelinin numero on 115 ja Anssi Valkosen 114.

Teksti: BMW Xtreme Rally -sarjan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com