BMW-rallisarjan tiukka mestaruustaistelu jatkuu lauantaina Pusulassa

13.9.2018 / 21:12
Sami Grönthal on BMW-rallisarjan pisteissä neljäntenä (Kuva: Marko Kyöstilä).

[ A- ] / [ A+ ]

Erittäin tasaisen BMW-rallisarjan viides osakilpailu ajetaan kuluvan viikon lauantaina Pusulan ympäristössä. Yleisen luokan mestaruudesta käyvät tiukkaa kisaa pohjanmaalaiskuljettajat Anssi Valkonen ja Veli-Matti Havelin, mutta myös Sami Grönthal omaa vielä mahdollisuudet mestaruuteen.

AL-Härmän Anssi Valkoinen voitti Orimattilassa ajetun edellisen BMW-luokan osakilpailun ja nousi samalla hallitsevan mestarin Veli-Matti Havelinin ohi piikkipaikalle. Orimattilassa Valkosen ja Laihian UA:n Havelinin väliin sijoittunut Sami Grönthal on yhteispisteissä Lappeenrannan Toni Parkkisen takana neljäntenä. Nurmijärveläinen on ajanut yhden kisan vähemmän kuin kärkikuljettajat, joten hän on vielä mukana mestaruustaistelussa, sillä kuudesta ajettavasta kisasta sarjan loppupisteisiin lasketaan kilpailijan viisi parasta suoritusta.

Historic Rally Trophy -osakilpailuna ajettavaan Maxell Ralliin starttaa lauantaina 15. syyskuuta kello 12.00 alkaen Pusulan koulun pihalta noin 140 kilpailijaparia. Kuuden erikoiskokeen yhteispituus on noin 64 kilometriä. Kilpailuun osallistuvat yhdeksän BMW-luokan autokuntaa ajavat numeroilla 79–88 käännetyssä paremmuusjärjestyksessä, eli Valkosen numero on 88, Havelinin 87 ja Grönthalin 85.

Sarjan päätösosakilpailu ajetaan 13. lokakuuta Urjalassa.

Yleisen luokan pistetilanne 4/6 osakilpailua

1) Anssi Valkonen 84
2) Veli-Matti Havelin 82
3) Toni Parkkinen 60
4) Sami Grönthal 58
4) Hannu Hokkanen 58
6) Matias Valkonen 35
7) Anssi Luoma-Aho 30
8) Tommi Harju 28
8) Sami Laurila 28
10) Timo Bäck 25

Teksti: BMW Xtreme Rally -sarjan tiedote


Facebook kommentit