MOTORSPORT

BMW-rallisarjassa luvassa historian kovatasoisin kausi – Mukana neljä mestaria ja lukuisia kovia haastajia

Tänään lauantaina käynnistyvässä BMW Xtreme Rally -sarjassa on mukana neljä vanhaa mestaria ja lukuisia kovia haastajia.

Pitkän historian omaava BMW-rallisarja uudistui viime kaudelle. Uuden sarjapromoottorin Juha Metsä-Mattilan tekemä työ näkyi sarjan suosion kasvuna, joka on jatkunut tälle kaudelle. Vuoden 2018 sarjaan on ilmoittautunut jo lähes 20 kilpailijaparia ja sarjan kuuden osakilpailun lisäksi BMW-luokka on haluttu lisäluokka monessa muussa rallissa. BMW Xtreme Rally -sarjan järjestelyistä vastaa jatkossa Metsä-Mattilan johtama yhdistys BMW Xtreme Rally Club Finland ry.

– Kaikki sarjalle kerättävät varat käytetään jatkossakin kuljettajien hyödyksi. Myös alkavalla kaudella jaetaan tuntuvia raha- ja tuotepalkintoja, Metsä-Mattila painottaa.

BMW-sarjan osakilpailut ajetaan myös tällä kaudella Historic Rally Trophy -osakilpailujen yhteydessä. Sarja käynnistyy lauantaina 20. tammikuuta Hämeenlinnan Lammilla ja toinen talviosakilpailu ajetaan 10. helmikuuta Ähtärissä. Touko–lokakuussa pisteistä ajetaan Mäntsälässä, Orimattilassa, Espoossa ja Urjalassa.

Rallin yleisten sääntöjen muuttumisen myötä myös BMW-sarjassa ajetaan jatkossa vain yhdestä juniorimestaruudesta. Luokkia on kuitenkin myös jatkossa kolme, sillä yleisen ja juniorien lisäksi omista pisteistään ajavat yli 50-vuotiaat senioriluokan kuljettajat.

Sarjan ennakkosuosikkeja ovat AL-Härmän Anssi Valkonen, hallitseva mestari Veli-Matti Havelin (Laihian UA) ja vuoden 2016 mestari Sami Grönthal (Nurmijärven UA). Yleiskilpailun voitosta ajavat varmasti myös senioreissa kilpaileva vuosien 2008 ja 2012 mestari Timo Bäck (Lapuan UA) ja vuoden 2014 mestari Tommi Harju (Valkealan UA).

Viidestä erikoiskokeesta muodostuvaan sarja-avaukseen starttaa 16 BMW-autonkuntaa numeroilla 103–118. Lähtöjärjestys on tietynlainen käännetty nopeusjärjestys, eli BMW-luokan voittajaehdokkaat ajavat suurimmilla numeroilla.

Tutustu! Sarjan kotisivut ja Facebook

Teksti: BMW Xtreme Rally -sarjan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com