MOTORSPORT

Bottas lähtee luottavaisin mielin aika-ajoihin – “Meillä on mahdollisuus taistella Q3:een”

Valtteri Bottas lähtee Formula 1:n MM-sarjan kauden avausosakilpailun aika-ajoihin luottavaisin mielin, vaikka viikonloppu Bahrainissa käynnistyikin surkeasti.

Viiden Mercedes-kauden jälkeen tälle kaudelle Alfa Romeo -talliin siirtyneen Valtteri Bottaksen luottamusta nosti ilman muuta perjantain toiset harjoitukset, missä Formula 1:n MM-sarjan nelinkertainen mitalisti kellotti kuudenneksi nopeimman ajan. Ensimmäisellä jaksolla Bottas jäi kokonaan ilman aikaa auton tekniikkamurheiden seurauksena ja kierroksiakin kertyi vain kaksi, kun toisella jaksolla Bottas urakoi 30 kierrosta.

– Ensimmäinen harjoitusjakso oli todellakin haastava ja pettymys, mutta onneksi ongelmat saatiin selvitettyä ja korjattua. Pääsimme (toisella jaksolla) hyvään vauhtiin, lyhyitä vetoja erilaisilla asetuksilla, sekä sitten yksi hyvä pidempi veto. Seuraavaksi käymme saadun datan läpi ja haemme siitä lisää oppia. Mukava nähdä, että emme ole niin kaukana siitä missä meidän pitäisi tällä hetkellä olla, joten positiivinen päivä, Bottas kommentoi MM-sarjan kotisivuilla.

Viime kaudella Alfa Romeo -tallin kuljettajien osallistumiset aika-ajojen kolmanteen osioon ja selviytyminen kymmenen nopeimman joukkoon oli enemmänkin harvinaista kuin säännöllistä, eikä alkaneen kauden avausosakilpailussa Bahrainissakaan kertoimet kaksikon Bottas – Guanyu Zhou puolesta ole sieltä pienimmästä päästä. Nähdäänkö Bottas lauantaina mukana “Q3:ssa”, aika-ajojen kolmannessa osiossa?

– Se on vaikea sanoa, koska erot ovat pieniä ja olen varma siitä, että joillain talleilla on vielä “paukkuja” käyttämättä moottoripuolella. Uskon kuitenkin, että meillä on mahdollisuus taistella paikasta kolmannessa aika-ajossa ja se on positiivista, F1-urallaan 20 paalupaikkaan yltänyt Bottas vakuutti.

Aika-ajot käynnistyvät lauantaina kello 17.00 Suomen aikaa. Kilpailu ajetaan sunnuntaina.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Formula 1:n MM-sarjan kotisivut

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com