MOTORSPORT

Bottas mukaan Turvassa Tiellä -ohjelmaan – “Kypärän käyttö todistaa, että olet kova jätkä”

Mercedeksen F1-kuljettaja Valtteri Bottas on yksi Suomen tämän hetken seuratuimpia autourheilijoita. Bottas jos kuka tietää, miksi on tärkeää käyttää kypärää ajaessa. Bottas ja yhdeksän muuta huippu-urheilijaa antavat lupauksensa turvallisemman liikenteen puolesta AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelman valtakunnallisessa videokampanjassa.

AKK:n Vuoden autourheilijaksi 2017 valittu Valtteri Bottas on kilpaillut Formula 1 -sarjassa kaudesta 2013 lähtien, kun hän nousi Williamsin toiseksi kilpakuljettaksi. Nastolasta kotoisin oleva lahjakkuus aloitti karting-harrastuksen kuusivuotiaana. Siitä lähtien kypärä on kuulunut Bottaksen tärkeimpiin varusteisiin.

– Kun ajan, niin silloin mennään ihan täysillä. Silloin voi sattua ja tapahtua, kun vauhtia saattaa välillä olla lähemmäksi 400 kilometriä tunnissa. Ihan tuulenkin takia on hyvä olla jotain naaman edessä, Bottas sanoo.

Kypärä ei turvaa ainoastaan kuljettajan henkeä, vaan se on jokaisen kuljettajan tärkein henkivakuutus.

– Ei tarvitse olla edes oma moka, että jotain sattuu. Kun mennään lujaa, niin siinä on aina omat riskinsä. Aina kun kilpaillaan sellaisessa lajissa missä on kypärä päässä, niin on yleensä muitakin liikkeellä.

Urallaan kolme osakilpailuvoittoa Formula 1:n MM-sarjassa saavuttanut Bottas korostaa, ettei koskaan haluaisi ajaa kolaria moottoriajoneuvolla ilman kypärää. Sen takia kypärä löytyy aina miehen päästä.

– Käytän kypärää pyöräillessä, maastopyörällä, maantiepyörällä, prätkällä, mönkijällä ja moottorikelkalla. Kypärän käyttö todistaa, että olet kova jätkä, koska kypärää käyttämällä välität omasta terveydestäsi ja tulevaisuudestasi. Pää on tärkeä, sillä sitä ei pysty korjaamaan. Jos päähän tulee vaurioita, niin toipuminen kestää pitkään tai ei toivu ikinä, Bottas muistuttaa.

Bottaksen ja muiden kampanjakasvojen videoihin pääsee tutustumaan pitkin vuotta Turvassa Tiellä -ohjelman verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. F1-kuljettajan ohella kampanjassa nähdään muun muassa Matti Suur-Hamarin, Mika Häkkisen, Leo-Pekka Tähden, Kaisa Mäkäräisen, Mikael Forssellin, Esapekka Lapin, Miro Heiskasen, sekä usean muun urheilutähden kannanotto liikenneturvallisuuden puolesta.

Kampanjalla pyritään herättämään huomiota liikenneturvallisuutta edistäviin tekoihin ja aktivoimaan ennen kaikkia moottoriajoneuvolla liikkuvia vaikuttamaan sekä itseensä, että lähipiiriinsä, jotta arkiliikenteestä tulisi turvallisempaa. Liikenneturvallisuuslupauksien punaisena lankana kulkevat Kymmenen Kultaista Tieliikennesääntöä ovat AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelman ydinsanoma.

Tutustu! Turvassa Tiellä -ohjelma

Teksti: Turvassa Tiellä -ohjelman tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com