MOTORSPORT

Bowman voittoon Chicagossa – “Ehkä herään alasti vessan lattialta”

NASCAR-sesonki jatkui viikonloppuna Chicagossa ajetulla katuratakisalla. Olosuhteet tekivät kisasta monelle kuskille haastavan ja kisaa jouduttiin lyhentämään alkuperäisestä mitastaan.

Kisa alkoi tihkusateessa, mutta kuskit lähtivät kuivan kelin renkailla matkaan. Olosuhteista huolimatta kuskit pitivät päänsä kylmänä ja ensimmäiset kierrokset selvitettiin kunnialla, vaikka ahtaalla katuradalla oltiinkin paikoin kolme autoa rinnakkain.

Reilun kymmenen kierroksen jälkeen sade yltyi, mutta kuskit pysyivät sinnikkäästi kuivan kelin renkailla. Kärkeen nousi keikkakuski Shane van Gisbergen. Kierroksella 16, neljä kierrosta ennen Stage 1 -osion loppua, Corey LaJoie pyörähti.

Ennen kuin kisa saatiin uudelleen käyntiin, taivas repesi kastellen radan kokonaan. Näin ollen uusiseelantilainen van Gisbergen ajoi turva-auton takana ensimmäisen osion voittajaksi.

Tässä vaiheessa sade yltyi niin voimakkaaksi, että kisa jouduttiin keskeyttämään toviksi.

Kisa saatiin käyntiin kierroksella 25, mutta jo muutamaa mutkaa myöhemmin Chase Briscoe syöksyi vauhdilla rengasvalliin. Matkalla hän osui van Gisbergenin takakonttiin ja uusiseelantilainen osui betoniseinään sillä seurauksella, että matkanteko loppui siihen.

Kierroksella 34 oli Kyle Larsonin vuoro sukeltaa rengasvalliin. Olosuhteet sekoittivat hyvin pakkaa ja Stage 2:n voittajaksi ajoi lopulta Joye Hand, jolle Chicagon kisa oli kauden ensimmäinen NASCAR-sarjassa.

Vaikka rata kuivui viimeisen vaiheen alkaessa, kisa muuttui tässä vaiheessa muuttui kelloa vastaan ajamiseksi, sillä sateen aiheuttaman tauon myötä kisaan varattu aika oli täyttymässä.

Voittotaistelun kannalta ratkaisu nähtiin kierroksella 51, kun Alex Bowman ohitti kärjessä olleen Handin. Samalla kierroksella Josh Berry ajoi rengasvalliin ja jälleen saatiin turva-auto radalle.

Kisa jatkui kierroksella 53, jolloin kellossa oli jäljellä enää neljä minuuttia. Bowman päätti pysyä kuluneilla sadekelin renkailla radalla, mutta Tyler Reddick kävi vaihtamassa slicksit alle ja kavensi eroa mutka mutkalta.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä eroa oli reilut puolitoista sekuntia, mutta takaa-ajaja Reddick teki pienoisen virheen, joka oli ratkaiseva. Lopulta 75 kierroksen kisasta ehdittiin ajamaan 58.

Voitto oli Bowmanille uran kahdeksas, mutta edellisestä ykkössijasta oli ehtinyt vierähtää jo peräti 80 starttia. Edellinen voitto oli maaliskuulta 2022.

Kisan jälkeen Bowman kiitteli tiimipäällikkö Blake Harrisia oikeasta päätöksestä pysyä radalla, vaikka takaa-ajajat tulivat hakemaan uudet renkaat.

– Edellisen kerran kun voitimme, emme oikein ehtineet juhlimaan. Nyt aiomme juhlia kunnolla. Se kuulostaa lähtökohtaisesta huonolta. Ehkä herään jälleen vessan lattialta alasti, mutta niin vain joskus käy, Bowman naurahti.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com