MOTORSPORT

Breenin ja Tänakin taistelu kolmossijasta päättyi virolaisen ulosajoon – Katso kuva!

Suomen MM-rallissa sunnuntain todellinen herkkupala on taistelu yleiskilpailun kolmannesta sijasta. Aamun ensimmäisellä erikoiskokeella hurjan hyökkäyksen tehnyt Ott Tänak joutui pettymään seuraavalla erikoiskokeella, kun ulosajo päätti virolaisen matkanteon.

Kolmannessa sijassa vahvimmin on edelleen kiinni tämän vuotisen Suomen MM-rallin suurin yllättäjä, irlantilainen Craig Breen, joka Ott Tänakin ulosajon jälkeen käy nyt taistelua viimeisestä palkintosijasta Hyundai-kaksikkoa Thierry Neuville – Hayden Paddon vastaan.

Lauantain jälkeen Breenin ja Tänakin välinen aikaero oli 9,1 sekuntia, mutta Tänakin hurja pohja-aika sunnuntain ensimmäisellä erikoiskokeella Lempäässä lähes puolitti eron 4,8 sekuntiin. Suomen MM-rallin 22. erikoiskoe Oittilassa kuitenkin päätti virolaiskuljettajan hyökkäyksen, kun Ford lipsahti ulos ja osui rajusti kiveen.

– Hän ajoi ulos erikoiskokeen alkupäässä. Kun näin hänet, niin se vei hieman minulta keskittymistä ajosta pois. Nyt täytyy vain pysyä rauhallisena, Breen kommentoi erikoiskokeen maalissa.

Myös rallin ylivoimaisessa johdossa ajava Kris Meeke pyöritteli päätään maalissa nähtyään matkalla Tänakin auton ulosajon jälkeen.

– Iso, todella iso osuma, Meeke kuvaili kommentoiden lisäksi myös tallikaverinsa Breenin tilannetta.

– Toivottavasti Craig pystyy pitämään paikkansa. Se olisi aivan uskomatonta!

Neuville on ennen kahta viimeistä erikoiskoetta 6,6 sekuntia ja Paddon 9,0 sekuntia Breenin takana. Suomen MM-rallin toiseksi viimeinen erikoiskoe (Lempää 2) käynnistyy kello 11.15. UrheiluUutiset.com raportoi rallin tapahtumista koko viikonlopun ajan.

 

 

 

Jari Hotti, Jyväskylä – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com