Brittitallille äärimmäisen synkkä kauden avaus – “Sitä jännitystä ei kauan kestänyt”

22.1.2021 / 07:26
M-Sport Ford starttasi Monte Carlon MM-ralliin kahdella WRC-autolla (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

M-Sport Ford -tallille rallin MM-sarjan kauden avausosakilpailu, Monte Carlon MM-ralli, toi ison pettymyksen heti kilpailun alkuvaiheessa.

Äärimmäisen vaikeita aikoja elävän M-Sport Ford -tallin kauden avaus rallin MM-sarjassa ei olisi juurikaan synkempi voinut olla. Brittitallin taloudelliset vaikeudet ovat olleet esillä jo pitkään ja koronapandemian, sekä Brexitin keskellä jo osallistuminen Monte Carlon MM-ralliin oli kovan työn takana. Hetkellistä valoa tunnelin päässä M-Sport Ford -tallille toi Teemu Sunisen kärkivauhti avauserikoiskokeella, kunnes raju ulosajo päätti suomalaisen kilpailun.

– Teemu oli hyvässä vauhdissa ensimmäisillä kilometreillä ja oli hienoa nähdä, kuinka tallissa jännitettiin tilannetta väliaikojen tullessa ruutuun. Mutta sitä jännitystä ei kauan kestänyt, tallipäällikkö Richard Millener harmitteli.

Vaikka pettymys olikin Sunisen nopean keskeytyksen myötä äärimmäisen kova, muistutti tallipäällikkö siitä, että liialliseen synkkyyteen ei tässä vaiheessa kautta ole varaa.

– Turha varmaan edes sanoa, mutta tämä ei ollut aloitus jota kukaan meistä halusi, varsinkin sen jälkeen, mitä kaikkea se on vaatinut, että olemme edes täällä. Mutta pettymyksen keskelläkin meidän täytyy pysyä positiivisena ja muistaa, että meiltä löytyy vauhtia. Olen vain niin pahoillani koko tallin puolesta, kaikki tekivät paljon töitä, että olisimme täällä, Millener muistutti.

 

Kuva: M-Sport Ford

 

 

“Ensimmäinen väliaika oli uskomaton”

M-Sport Ford -talli starttasi kauden avaukseen kahden WRC-auton voimin. Sunisen kilpailu päättyi siis jo avauserikoiskokeella, eikä tallikaveri Gus Greensmithin tilanne juurikaan tuo piristystä brittitalliin. Greensmith on kahden erikoiskokeen jälkeen vasta sijalla kymmenen ja eroa kärkeen on kertynyt jo puolitoista minuuttia.

– Myös Gus toivoi parempaa starttia, varsinkin sen jälkeen, kun hän oli löytänyt hyvän fiiliksen viime viikon testeissä. Hän ei kuitenkaan löytänyt samanlaista luottamusta tänään, eikä samanlaista rentoutta ratin takana ollut havaittavissa. Juttelemmme hänen kanssaan tänä iltana, pyydämme häntä rentoutumaan ja löytämään takaisin sen fiiliksen. Toivon mukaan se näkyy parempina aikoina huomenna, Millener toivoi.

Tiedotteen mukaan Greensmithin auton säätöihin tehtiin torstain iltahuollossa merkittäviä muutoksia ja myös niiden kautta talli toivoo brittikuljettajan pääsevän parempaan vauhtiin perjantain erikoiskokeilla. M-Sport Ford -tallille hieman lohtua torstaina toi Adrien Fourmaux ja ranskalaisen hienot otteet WRC2-luokassa. Fourmaux oli ainoa kuljettaja, joka ylsi kärkikuljettaja Andreas Mikkelsenin vauhtiin, kaksikon välisen aikaeron ollessa 8,9 sekuntia.

– Adrien teki fiksun rengasvalinnan ja käytti sen tuoman hyödyn upealla tavalla. Hän otti avauserikoiskokeen varovasti ja hyökkäsi sitten toisella. Ensimmäinen väliaika oli uskomaton, kun edelle ehti vain yksi WRC-auto. Kilpailua on vielä paljon jäljellä, mutta Adrien ja Ford Fiesta Rally2 -auto ovat aloittaneet kilpailun erinomaisesti, Millener kehui.

Sen lisäksi, että Fourmaux on WRC2-luokassa toisena, niin hän on tässä vaiheessa kilpailua myös toiseksi nopein Rally2-luokan (R5) kuljettaja ja kaiken lisäksi 2,8 sekuntia WRC-Fordilla kilpailevaa Greensmithiä edellä. Monte Carlon MM-rallissa perjantain ohjelmassa on viisi erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 104 kilometriä. Toisen ajopäivän avauserikoiskoe käynnistyi Suomen aikaa varhain aamulla kello 7.10.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Rovanperältä komea avaus, Sunisen kirous sai jatkoa – “Hieman yllättynyt”

Latvala tyytyväinen tallinsa avaukseen – “Kalle teki uskomattoman hienoa työtä”


Facebook kommentit