Burille kauden avausvoitto Saksassa – “Lähtöpaikka eturivistä tekee elämän helpommaksi”

8.8.2017 / 08:17
Antti Buri ajoi Nurburgringilla sunnuntaina kauden avausvoittonsa TCR-sarjassa (Kuva: ADAC Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

LMS Racingin Antti Buri ajoi sunnuntaina kauden avausvoittonsa vakioautojen Saksan TCR -sarjan 10. kilpailulähdössä Nurburgringilla.

Kuljettajahommien lisäksi LMS Racingin (Lehtonen Motorsport) tallipäällikkönä toimiva Antti Buri, 28, lähti Saksan TCR-sarjan kauden 10. kilpailulähtöön Nurburgringilla kakkosruudusta, mutta nappasi heti lähdöstä kärkipaikan haltuunsa. Lähdössä tapahtuneen kolaroinnin seurauksena turva-auto saapui radalle, mutta myös sitä seuranneen uusintalähdön Buri hoiti tyylillä ja ajoi ruutulipulle ykkösenä.

– Olen erittäin onnellinen tästä voitosta! Lähtöpaikka eturivistä tekee elämän niin paljon helpommaksi. Yritin vain ajaa heti nopeita kierroksia ja saada eroa takana tuleviin, kolmen sekunnin erolla toiseksi ajaneen Sheldon van der Lindenin voittanut Buri kommentoi kilpailun jälkeen.

Viikonlopun ensimmäisessä kilpailulähdössä Burin sijoitus oli viides. Kun kautta on ajamatta vielä kaksi kilpailuviikonloppua ja yhteensä neljä kilpailulähtöä, on Burin sijoitus pisteissä tällä hetkellä seitsemäs.

– Sarjan taso tällä kaudella on todella kova ja on paljon kuljettajia jotka voivat voittaa kisoja. Jos et anna itsestäsi kaikkea kilpailuviikonloppuna, niin sinulla ei ole mitään mahdollisuutta menestyä, Buri korostaa.

Audi RS3 -kalustolla kilpaileva Buri on juhlinut Saksan vakioautoissa nyt yhteensä neljää kilpailulähdön voittoa. Burin tallissa ajava Niko Kankkunen joutui Nurburgringilla keskeyttämään ensimmäisen kilpailulähdön ja toisesta tuli 19. sija. Kokonaispisteissä Kankkunen on sijalla 25. Saksan TCR-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 15.-17. syyskuuta Sachsenringilla.

ADAC TCR pistetilanne 10/14 kilpailulähtöä

1) Josh Files 288
2) Mike Halder 211
3) Niels Langeveld 197

———-

7) Antti Buri 146
25) Niko Kankkunen 29
28) Juuso-Matti Pajuranta 27

 

 

Lue myös! Antti Buri innostui TCR-autoista – Tavoitteena lisää voittoja (19.5.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit