Burin tavoitteena vakioautojen MM-sarja – “Mestaruus urani kannalta askel eteenpäin”

9.11.2020 / 16:13
Antti Buri voitti mestaruuskaudellaan neljä kilpailulähtöä (Kuva: ADAC TCR Germany).

[ A- ] / [ A+ ]

Tänä vuonna vakioautojen Saksan ADAC TCR -sarjan mestaruuden voittaneen Antti Burin tavoitteena on kilpailla tulevaisuudessa vakioautojen MM-sarjassa WTCR:ssä.

Antti Burille, 31, viides kerta toden sanoi. Vuodesta 2016 lähtien vakioautojen Saksan ADAC TCR -sarjassa kilpaillut Buri saavutti arvostetun sarjan mestaruuden viidennellä yrittämällään, kun neljä aiempaa kautta olivat tuoneet parhaana sijoituksena sarjan kolmannen sijan viime vuonna. Burille mestaruuden toi tänä vuonna neljä osakilpailuvoittoa ja yhteensä yhdeksän palkintosijoitusta (4-1-4) 14 ajetusta kilpailulähdöstä.

– Olimme heti kauden alusta nopeita aika-ajoissa, mutta kilpailusäätöjen löytämisen kanssa oli alussa vaikeuksia. Kauden toinen puolisko oli jo hyvää tekemistä, automme oli kilpailuissa hyvä ajaa ja vauhtimme oli mestaruuteen edellyttävällä tasolla. Ratkaisevissa osakilpailuissa ajoin muilta karkuun sen minkä kerkesin. Jos katsomoon se näytti tylsältä, niin ratin takana ei tylsää ollut, Buri kommentoi Hyundain tiedotteessa.

Buri kilpaili nyt ensimmäistä kauttaan saksalaisessa Hyundai Team Engstler -tiimissä, Hyundai i30 N TCR -autolla. Sarjan Hyundai-kuljettajat voittivat kauden 14 kilpailulähdöstä kymmenen. Vaikka Buri on jo useana vuonna osoittanut taitonsa rata-autoilun puolella, niin viimeistään nyt mestaruuden myötä turkulainen nosti osakkeitaan kuljettajamarkkinoilla toden teolla.

Burin ajatuksissa katseet tulevaisuuden osalta on suunnattu vakioautojen MM-sarjaan (WTCR), missä hän kilpaili viime vuonna Saksan kilpailuviikonloppuna kolmessa kilpailulähdössä, sarjan historian ensimmäisenä suomalaiskuljettajana.

– Mestaruuden voittaminen on aina hieno asia ja tämä tuorein sellainen maistuu nyt parhaimmalta. Mestaruus on myös ajajaurani kannalta yksi askel eteenpäin. Muutaman kuukauden kuluttua tiedetään, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tässä jo kovasti työskennellään jatkoa ja katsotaan mitä saadaan aikaiseksi. Tavoitteeni on jossain vaiheessa kilpailla vakioautojen MM-tasolla, Buri myöntää.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Antti Burin kommentit: Hyundain tiedote

 

Viides kerta toden sanoi, Antti Burille mestaruus – “Ei ollut helppoa, oli hullua”


Facebook kommentit