Byron Teksasin valtias

25.3.2024 / 13:06

[ A- ] / [ A+ ]

NASCAR-kausi jatkui sunnuntaina Teksasin Austinissa, kun sarja vieraili suomalaisillekin tutulla Circuit of the Americas -radalla. William Byronista saatiin kauden ensimmäinen tuplavoittaja.

Hendrick Motorsportsin William Byron oli viikonlopun nimi. Mies starttasi kisaan paalulta ja pystyi käytännössä kontrolloimaan koko kilpailun ajan kärkipaikkaansa. Voitto oli 26-vuotiaalle Byronille kauden toinen; ensimmäinen tuli kauden avauskisasta Daytonasta. Samalla charlottelaisesta tuli kauden ensimmäinen enemmän kuin yhden voiton ajanut kuljettaja.

Kisan aikana Byronin ajo näytti helpolta ja hän pystyi tekemään eroa takana tuleviin. Kymmenen viimeisen kierroksen aikana kisaan saatiin kuitenkin jännitystä, kun Christopher Bell onnistui nousemaan jo iskuetäisyydelle, mutta matka loppui kesken. Voittomarginaaliksi jäi 0,6 sekuntia.

Kaikkinensa kilpailu oli siisti; keltaiset liput liehuivat ainoastaan kahdesti ja kummallakin kerralla kerralla merkkinä osion päättymisestä. Kisassa nähtiin kuitenkin seitsemän eri johtajaa ja yksitoista kärkipaikan vaihtumista. Byronin dominoinnista kertoo, että hän johti kisaa 42 kierrosta 68:sta.

– Tuntui, että tein viimeisten kymmenen kierroksen aikana paljon pieniä virheitä ja Christopher oli todella nopea pitkällä vedollaan. Tämä on vaikea laji; joka viikko pitäisi olla nopea, mutta ajallisesti siinä ei ehdi isoja muutoksia tekemään. Pari edellistä viikkoa ovat olleet hankalia, mutta valmistauduimme tähän kisaan huolella ja olen erittäin kiitollinen tiimille. Voittaminen on mukavaa, mutta samalla erittäin haastavaa, Byron totesi kisan jälkeen.

Toiseksi ajanut Bell oli tyytyväinen tulokseensa. Phoenixin kisan voittaja tiedosti, että ohittaminen olisi vaikeaa ja antoi tunnustusta Byronille.

– Totta kai siinä vaiheessa kun saavutin hänet, tiesin, että ohittaminen olisi hankalaa. Olisin tarvinnut häneltä muutaman virheen, mutta William on ollut perinteisillä kilparadoilla hyvä ja teki tänäänkin virheetöntä jälkeä.

Kaksikon takana kolmanneksi ajoi Bellin tiimikaveri Ty Gibbs, joka oli koko kisan hyvässä vauhdissa. Hän oli käytännössä koko kisan viiden joukossa oli pitkään toisena, ennen kuin Bell ohitti hänet kaksi kierrosta ennen maalia. Kolmas sija oli 21-vuotiaalle Gibbsille kauden kuudesta kilpailusta jo viides top10-sijoitus.

Neljäs oli Byronin tiimikaveri Alex Bowman ennen 23XI Racingin Tyler Reddickiä, joka voitti kyseisen kisan viime kaudella.


Facebook kommentit