MOTORSPORT

Cadillac IMSA-sarjan Long Beachin osakilpailun voittoon – Krohn tutulla paikalla

Pohjois-Amerikassa ajettavan IMSA-rata-autosarjan kolmas osakilpailu ajettiin viikonloppuna Long Beachilla. Suomalaisittain juhlan aiheet jäivät vähiin.

Cadillac Racingin Sebastien Bourdais ja Renger van der Zande päättivät olla vaihtamatta renkaita 100 minuutin kilpailun ainoan varikkopysähdyksen aikana kuuluisalla Etelä-Kalifornian katuradalla ja ajoivat voittoon. Cadillac nappasi kaksi ensimmäistä sijaa, kun Whelen Cadillac Racingin Pipo Derani ja Jack Aitken olivat vain 0,564 sekuntia perässä ruutulipulla.

Voitto oli Bourdais’lle ja van der Zandelle toinen Long Beachilla; edellinen tuli vuonna 2022.

Tämä oli toinen vuosi putkeen, kun voittoon ajanut tiimi ajoi koko kisan samoilla renkailla. Viime vuonna tempun teki Porsche Penske Motorsport, joten Cadillac päätti jatkaa hyvin toimineella suunnitelmalla.

Pipo Derani lähti lauantain kisaan paalulta ja piti johtopaikkansa varikkopysähdysten alkaessa noin 35 minuutin ajamisen jälkeen. Bourdais oli viimeisiä, jotka kurvasivat varikolle antaen ajovuoron van der Zandelle. Pelkkä tankkaus ja kuljettajanvaihto sujuivat sen verran sukkelasti, että kärkipaikka vaihtui.

Vaikka kisan loppupuolella saatiin vielä muutamakin uusintastartti, van der Zande onnistui pitämään paikkansa kärjessä.

Kolmanneksi Long Beachilla ajoivat Porsche Pensken Dane Cameron ja Felipe Nasr, jotka vahvistivat samalla GTP-luokan pistejohtoaan. Toisena ovat Bourdais ja van der Zande, jotka ovat 58 pistettä perässä.

BMW M Team RLL:n Philippe Eng ja Jesse Krohn starttaisivat kisaan yhdeksännestä ruudusta. Katuradalla ohittaminen oli haastavaa, mutta kaksikko onnistui nousemaan muutaman sijan ja he olivat maalissa kuudensia. Sijoitus oli sama kuin edellisessä kisassa Sebringissä.

– Pakka oli niin tiivis, että oli todella vaikeaa nousta ylöspäin. Olimme laskeneet sen varaan, että hyötyisimme keltaisista lipuista ja kierroksella ohitettavista GTD-luokan autoista, mutta se ei toiminutkaan, kuten olimme odottaneet. Tämä on totta kai pettymys, koska auto oli paljon parempi kuin tulos. Saatiin kuitenkin pisteitä. Nyt keskitytään Laguna Secaan, Krohn totesi.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com